english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
51

Film u školi

Bartol a la Oscar

Baš sam si nešto tako prošle godine razmišljala i razmišljala i razmišljala o nečem sasvim desetom, kadli mi na pamet padne ideja o organizaciji školske filmske revije i dodjeli nečega a la Oscar. Usput mi palo na pamet, pa predložih, pa propitah, pa organizirah… I eto! Sve bješe kao usput na pameti!

Poprsje Bartola Kašića, najviša filmska nagrada zagrebačke Prve osnovne škole Bartola Kašića, nazvana Bartol, dodjeljivat će se svake godine u lipnju, i to najboljima među najboljim.

Već drugu godinu uzbuđenje među filmašima u lipnju raste, nagađa se tko bi u kojoj kategoriji mogao dobiti Bartola…Kako bi uzbuđenje bilo još veće, a i kako bi svi mogli vidjeti filmove i usput procijeniti da li je izbor ‘laureata’ bio pošten, najprije se prikazuju filmovi nastali tijekom tekuće školske godine.
Ove ih je godine bilo ukupno pet i to većinom igranih – Samo jedan bod, Prašina, Ništa ga nije moglo omesti i jednominutni -5, 763592 te  TV reportaža Zagreb-Hrvatska- Europa.

Kao i prošle godine, i ove je Tomek (opaska za neke – nama montira Tomek, a 14 mu je godina tek, a ne montira netko tko ima 35, pa mu se za potrebe revija oduzme 20) dovršavao dva filma 5 minuta do 12. Uglavnom, nakon projekcije, dodijeljene su filmske diplome svim polaznicima grupe (54 učenika filmaša), ali i profesorima koji su se okušali u glumi.

Kao šećer na kraju, dodijeljena je i najviša filmska nagrada škole – Bartol (i to po kategorijama).
Uzbuđenje je, jasno, bilo na visini, a škola je grmjela od pljeska.

Ove su godine najveći pljesak (uz Bartola) dobili:

  • Vedran Kalinić – za najboljega glumca
  • Nikolina Matovinović – za najbolju glumicu
  • Marko Ivanda – za najboljeg snimatelja
  • Tomislav Slunjski – za najboljega ton-majstora
  • Tena Josipa Novak – za najbolji scenarij
  • Anja Đurinović – za najbolju režiju
  • Tomislav Grabar Tomek – za najbolju montažu.

Marina Zlatarić

Od Zippa do Jožinog svijeta

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta