english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
51

43. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, Kutina

NAGRADE 43. REVIJE HRVATSKOGA FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA DJECE, Kutina, 10-12. lipnja 2005.

Na 43. reviju hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece u Kutini radove je prijavilo 65 filmskih družina osnovnih škola i klubova. Od 134 prijavljena ostvarenja u službeni program Revije ušla su 82, a prikazana su u šest revijskih projekcija u kinu Kutina. Nakon završetka prikazivačkoga dijela Revije održan je i okrugli stol za voditelje filmskih i videodružina (voditelj Krešimir Mikić) te razgovor djece s članovima ocjenjivačkog suda (voditelji Joško Marušić i Snježana Tribuson).

Ocjenjivački sud 43. revije činili su: novinarka Maja Flego, animator Joško Marušić, filmolog Krešimir Mikić (predsjednik), filmska redateljica Snježana Tribuson i filmski montažer Slaven Zečević.  

Nagrade ocjenjivačkog suda

Prvih deset ravnopravnih nagrada (nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 2.000,00 kuna):

Bog mnje sudec jest

BOG MNJE SUDEC JEST, OŠ Rudeš, Zagreb

Danielov je put prema odabranom životnom zvanju ostavljao različite tragove, podjednako zbunjujući prijatelje i okolinu. Čvrst i nepredvidljiv dokumentarac s dobro odabranim sugovornicima te dojmljivim glavnim junakom. [1]

 

Čavoglavi pred vratima Europe

ČAVOGLAVI PRED VRATIMA EUROPE (ČAVOGLAVI ANTE PORTAS), OŠ Petra Kanavelića, Korčula

Animirani film očito vrlo darovita autora nije baš posve jasan, ali to ne umanjuje njegovu privlačnost. Autor se ne opterećuje političkim porukama, koje možda i ne razumije, a ideja europejstva ovdje mu je tek okvir za istraživanje mogućnosti 3D-animacije. U tome se izvrsno snašao pa će vjerojatno ubuduće biti još ovako dobrih rezultata istraživanja.

Duhovna ljubav

DUHOVNA LJUBAV, Centar za mladež Zaprešić, Zaprešić

Animirani film-kolaž o ljubavi i duhovitim i sretno-nesretnim zgodama. Rađen vrlo pojednostavnjeno (izrezani likovi koji se kreću po pozadini), vrlo duhovit, koloristički bogat bez suvišnih detalja. Zabavan.


 

Hula, hula

HULA, HULA, OŠ Antuna Augustinčića, Zagreb

Animirani film, kombinacija crteža i fotografije. Tri djevojčice odlaze u svemir, dolaze na svemirski brod, susreću tri svemirca i u ritmu glazbe koju su čule u svemiru vraćaju se vesele na Zemlju. Sve se kreće, sve pleše u tom ritmu. Vrlo gledljiv, simpatičan dječji uradak kojem bi se jedino mogao uputiti prigovor glede stalna, nepromijenjena izgleda djevojčica, koje su od početka do kraja filma istoga nasmiješena izraza lica. Sve ostalo zaslužuje iznimne pohvale.

Jožin svijet

JOŽIN SVIJET, OŠ Tituša Brezovačkog, Zagreb

Joža je imal posel, posel je nestal, pa su došle koze.

Socijalno osjetljiva reportaža koja pati od izvedbene grubosti.

Kiosk

KIOSK, FKVK Zaprešić, Zaprešić

Film koji se bavi problemom prodaje cigareta maloljetnicima. Nekoliko mladića očigledno mlađih od osamnaest godina ide od kioska do kioska i pokušava kupiti cigarete. Prizori su snimljeni dvjema skrivenim kamerama. Montirajući film, autori su ostavili sve prljavosti koje prate takav način snimanja i tako dobili na šarmu i uvjerljivosti. Vrijednost je filma i u tome što su pokazali da je ovakva zakonska odredba prilično neučinkovita jer su gotovo na svakom kiosku uspjeli kupiti cigarete.

Nije svako zlo za zlo

NIJE SVAKO ZLO ZA ZLO, OŠ Jurja Šižgorića, Šibenik

Film o odnosu najboljih prijateljica. Razmirice, ogovaranje, intrigiranje, ali na kraju sve dobro završi. Simpatičan film u kojem su se autori trudili da raskadriraju situacije, da zaokruže cjelinu i da uvjerljivo odglume, što im ponekad i ne polazi za rukom.Povijesni spomenik

POVIJESNI SPOMENIK, OŠ Jasenovac / VK Iskra / Autorski studio FFV Zagreb

Mogu li krave biti simboli blagostanja? Očito da mogu, jer nam ova vesela reportaža to nedvojbeno potvrđuje. Nostalgično.

 

 

Veseli dan

VESELI DAN, Škola animiranoga filma Čakovec, Čakovec

Odličan crtić izvrsne stilizacije i primjerenih animacijskih rješenja. Kad roditelji odu od kuće, oni koji ostaju, a to su klinci, kućni ljubimci, domaće životinje, detalji tipičnoga suburbano-ladanjskog svijeta, doživljavaju svojih pet, zapravo dvije minute (koliko crtić traje).


Voda

VODA, Škola animiranog filma Čakovec, Čakovec

…evo jednog uratka koji vapi za izvornim principima čakovečke škole. Izvrstan, originalan crtež i razigrana animacija. Jednostavni, bijeli crteži igraju se na modroj pozadini, pričajući lijepu i poetsku animacijsku minijaturu o svijetu oko horizontale što dijeli more od neba.

 

Nagrade ocjenjivačkoga suda djece

Ocjenjivački sud djece (voditeljica Mira Kermek-Sredanović) u sastavu: Ana Ban, Marko Knezović, Natalija Majačić, Valentina Obadić, Marin Phillips, Katarina Pranjić, Ivana Tomljenović, Josip Tutić, Tessa Uroić i Ana Zukolo, donio je sljedeću odluku:

Prvih deset ravnopravnih nagrada (nagrada se sastoji od diplome i zbirke studija Animacija i realizam autora Midhata Ajanovića):

  • ČAVOGLAVI PRED VRATIMA EUROPE (ČAVOGLAVI ANTE PORTAS), OŠ Petra Kanavelića, Korčula
  • LEDENA PRINCEZA, OŠ Janka Leskovara / FVK Pregrada / Autorski studio FFV Zagreb
  • MODELARI, Centar za mladež Zaprešić, Zaprešić
  • MOJ FILM O MENI, OŠ Janka Leskovara / FVK Pregrada / Autorski studio FFV Zagreb
  • NLO, Filmska sekcija Fran Krsto Frankopan, Malinska
  • OGRADA, Škola animiranog filma Čakovec, Čakovec
  • PRIKAZA, OŠ Ljudevita Gaja, Zaprešić
  • ŠALABAHTER, OŠ Milana Brozovića, Kastav
  • VODA, Škola animiranog filma Čakovec, Čakovec
  • ŽIVOT JE…, OŠ Augusta Augustinčića / FKVK Zaprešić, Zaprešić

*** ***

Rastanak je bio neizbježan
Stišaj puno

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta