english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
39

MM izlog

UTOPIA TRAVEL

Austrijski projekt u Zagrebu

Projekt austrijskih umjetnika Emanuela Danescha i Davida Rycha, UTOPIA TRAVEL, započet tijekom izložbe Das Experiment u bečkoj secesiji, svibnja 2001. godine, kao videoarhiv koji putuje u taksiju, koji funkcionira kao mobilni videouređaj i prolazi kroz deset gradova (Kairo, Bejrut, Istanbul, Sofija, Skopje, Beograd, Sarajevo, Ljubljana i Beč) te prikazuje videoradove koji se bave temom društvenog i osobnog identiteta, pomicanja i prenosivosti identiteta i kodova i značenja granica u situaciji promjena konteksta, boravio je koncem lipnja i u Zagrebu.
U UTOPIA TRAVEL videoarhivu pohranjeni su i radovi hrvatskih autora Sanje Iveković, Zdravka Mustaća, Vlade Kneževića, Sandre Sterle, Renate Poljak, Alena Floričića, Kristine Leko, Marijana Črtalića, Denisa Kraškovića, Lale Rašić, Gorana Trbuljaka, Lea Vukelića&Vladimira Freliha te Dalibora Martinisa, u izboru Silve Kalčić.
Projekt je u Zagrebu prikazan u Galeriji Križić Roban. dp

*** ***

Treći program – 1. Međunarodni forum eksperimentalnog filma, videa i novih medijskih tehnologija
TERENCE DAVIES – AUTOR S VELIKIM A
Od miga do micanja

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta