english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
38

Medijska kultura u nastavi

INTERNETSKE STRANICE KOJE POMAŽU U NASTAVI MEDIJSKE KULTURE (II)

U ovom nastavku predstavit ćemo nekolicinu nazovimo ih skupnih filmskih stranica, pri čemu poglavito mislimo na one stranice koje sadrže odabrane linkove koji nas sa te stranice usmjeravaju izravno na odabranu stranicu.

1. http://www. refdesk.com/movies.htlm
Na ovoj stranici pronaći ćete 80 stranica koje su svrstane po abecednom redu, a zastupljena su sva filmska područja, od povijesti filma, teorije, filmske kritike, stranice pojedinih autora, napose redatelja i glumaca, komercijalne stranice o filmu, stranice raznih filmskih festivala i sl..
Mislimo da je zanimljivo posjetiti ovu stranicu i tada kritički odabrati najkvalitetnije www. stranice koje će koristiti u vašem medijskom radu.

2. http://www. library.uiuc.edu/mdx/itacin2.htm
Za one koji poznaju talijanski jezik i koje zanima talijanski film ova će stranica,
na prvi pogled složene adrese (pazite stoga kako upisujete!), biti od velike pomoći.
Ovdje ćete naći veze koje će vas odvesti do: filmskih instituta, do raznih tražilica,
poglavito o talijanskoj kinematografiji, filmskih časopisa, redatelja, glumaca, filmskih
festivala, specijaliziranih knjižara filmskom literaturom i drugo.

3. http://www. imago.org./links/index.htm\
Europska udruga filmskih snimatelja Imago ima dobro sistematizirane stranice o filmskoj tehnici. Kako je tehnika sastavni dio medija kao što su film, televizija,video i DVD, svaki medijski pedagog trebao bi o tome imati barem minimalne spoznaje. Stoga upućujemo na ovu stranicu, koja obiluje brojnim linkovima.

4. http://www.bibl. hff-potsdam.de/webadress/user/indeks.html
Visoka filmska škola u Potsdamu, odnosno njihova biblioteka, nudi i dobro katalogiziranu ponudu filmskih stranica iz brojnih područja te djelatnosti.
Teško je uopće spomenuti sva područja koja pronalazimo, riječ je o zaista vrlo temeljito zamišljenoj stranici. Valja reći da iako je riječ o njemačkoj visokoškolskoj stranici, linkovi upućuju na stranice na u raznim jezicima.

5. http://www.yahooligans..com/Arts_and_Entertainment/Movies/
S obzirom da se rad medijskih pedagoga svodi na rad s djecom i mladeži, u naš smo izbor uvrstili i jednu stranicu koja je namijenjena upravo njima.
Relativno dobar izbor stranica za tu populaciju posjetitelja Interneta, oko 1300 stranica koje su podijeljene na grupe: filmovi, video, glumci, redatelji, filmska povijest, trikovi, animacija, stranice filmskih studija namijenjenih djeci i druge. Jednako zanimljivo i korisno i za djecu i za učitelje.
(Nastavak slijedi.)Krešimir Mikić

MEDIJSKI ODGOJ U VRTIĆU
MEDIJI U VRTIĆU (2)

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta