english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
57

In memoriam

Večer Mate Relje

Projekcijom Vlaka u snijegu, vjerojatno najpopularnijeg domaćeg dječjeg filma, a svakako najpoznatijeg ostvarenja Mate Relje iz 1976, započela je filmska večer posvećena nedavno preminulu redatelju, koju su u kinu Tuškanac 22. siječnja zajednički organizirali Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatski filmski savez.

Tom prigodom, uz glazbu Arsena i Matije Dedića, te izložbu fotografija i plakata vezanih uz njegovo stvaralaštvo, Relje su se prisjećali redatelji, glumci i prijatelji iz rodnog mu Šibenika. Tijekom večeri prikazana su i dva njegova dokumetnarca Kroz žibenske tisne kale i Točno u podne, te igrani film Opasni put (1963), za koji je dobio i Zlatnog lava za dječji film na festivalu u Veneciji.

*** ***

In memoriam Hrvoju Sariću

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta