english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
55

Iz produkcije HFS-a

Palunkova četvrta godina

Zagreb Film Festival, 16-21. listopada 2006.

Četvrtu godinu za redom, u organizaciji Hrvatskoga filmskog saveza, održava se scenaristička radionica Palunko. Njezino ovogodišnje izdanje odvijat će se od 16. do 21. listopada u sklopu 4. zagrebačkoga film festivala. Uz to, za vrijeme festivala, u konkurenciji Kockice, bit će prikazan i film snimljen po najboljem scenariju nastalu na prošlogodišnjoj radionici Palunko 3 — Mišolovka, autorice Ive Ilakovac.

Tijekom petodnevne radionice dvanaest polaznika odabranih putem javnoga natječaja razrađivat će ideje u scenarije za kratki igrani film uz pomoć troje mentora. To su Tomislav Zajec, asistent na odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Irena Krčelić, scenaristica (HRT, RTV Slovenija, RTL...), te Goran Tribuson, predavač na Akademiji dramske umjetnosti, romanopisac i scenarist (Ne dao bog većeg zla, Crvena prašina, Polagana predaja...). Svaki od njih radit će sa skupinom od četiri polaznika, koje će u praktičnom radu upoznati s temeljima scenarističkoga zanata te će im pomoći u ostvarivanju vlastitog scenarija. Osim toga, svi će polaznici proći i pitching radionicu, a spremamo im i goste predavače iznenađenja!

I ove će godine po završetku radionice mentori odabrati najbolji scenarij, koji će osvojiti pet tisuća kuna za realizaciju filma u produkciji Hrvatskoga filmskog saveza i Propeler filma, a premijeru će doživjeti na sljedećem Zagrebačkom filmskom festivalu. Novčanu nagradu osigurava Vipnet!

*** ***

Filmovi HFS-a na festivalima

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta