english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
37

Medijska kultura u nastavi

INTERNET STRANICE KOJE POMAŽU U NASTAVI MEDIJSKE KULTURE (I)

Od ovog broja Zapisa redovito ćemo objavljivati odabir značajnih Internet stranica o filmu koje mogu poglavito pomoći medijskim pedagozima u njihovom radu.

Prvo skrećemo pozornost na stranice na kojima se objavljuju filmske kritike.
1. http://www. imdb. com
Ovu bi stranicu mogli nazvati iscrpnim filmskim vodičem jer na njoj možemo naći niz vrijednih podataka o skoro svakom filmu, njegovim stvaraocima (scenaristi, redatelji, glumci, snimatelji i dr.), opsežan odabir kritika o pojedinom naslovu na raznim jezicima, fotografije iz filma, plakate, popis nagrada kojima su film i njegovi stvaraoci eventualno nagrađeni, filmske najave (foršpane ili kako je sada uobičajeno govoriti trailere), službene stranice producenta pojedinog filma i drugo. Potraga je moguća po nazivu filma, imenima ili po likovima ako ih se sjećamo.
Dvije bitne opaske vezane uz ovu stranicu:
- kod traženja kritika morate nakon što ste odabrali film na lijevoj strani stranice pronaći rubriku external reviews jer bi u suprotnom vrlo lako naišli na razmišljanja o nekom filmu što ga iznose taksisti, kuharice, poštari, što je svakako zanimljivo, no uvažavajući ove profesije možda ipak nedovoljno stručno za ono što nas, pretpostavljamo, zanima.
- kad ste “otvorili” rubriku revije, svakako uvijek pročitajte što o filmu misli kritičar Rogert Ebert, Chicago Sun-Times. Njega smatraju najznačajnijim Internet kritičarem. Uvjerite se sami.

Sljedeća stranica našeg izbora je:
2. http://www.mrqe.com, popularna ‘’mrkva'' kako ju još zovemo.

Na ovoj stranici biti će dostatno upisati samo naziv filma i odmah će vam se'' izlistati'' cijeli niz relevantnih kritika. Zanimljivost ove stranice je i u tome što ima poveznice na neke druge stranice gdje se govori o istom filmu, među ostalima i na ranije spomenuti Imdb.

Treća stranica je hrvatska. Možete ju naći pod:
3. http://film.purger.com
Na toj stranici postoji veliki broj kritika pretežito novih naslova koji su se prikazivali na filmu ili videu, odnosno DVD-u. Stranicu preporučamo u prvom redu stoga što je na hrvatskom jeziku.
(Nastavak slijedi)

-

Krešimir Mikić

JEDAN MOGUĆI PRISTUP METODICI FILMA
PRISTUP FILMU KRAVA NA MJESECU
MEDIJI U VRTIĆU (I)
NOVOSTI S UČITELJSKE AKADEMIJE

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta