english
produkcija
o nama
produkcija
distribucija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
Knjige
DVD
DVD - posebna izdanja
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
41

KULTURNA POLITIKA

Za prava i dostojanstvo direktora

Skupština IMAGO-a i I. međunarodni kongres snimatelja o autorskim pravima — Huelva, Španjolska, 12-14. studenoga 2004.

UDK: 778.53:061.2(100)

U španjolskom gradu Huelva održana je skupština IMAGO-a, Europske federacije direktora fotografije na kojoj se govorilo o tehnologijama buducnosti te o neprimjereno dugom radnom vremenu direktora fotografije, zbog cega cak stradavaju i ljudski životi. Potom je održan prvi medunarodni kongres snimatelja o autorskim pravima na kojem je posebnu pozornost izazvalo hrvatsko pravno rješavanje ovoga problema. Naime, za razliku od situacije u mnogim razvijenijim i financijski mocnijim kinematografijama, u Hrvatskoj je direktor fotografije, naveden kao suautor filma uz redatelja, scenarista, autora dijaloga, skladatelja i, dakako, producenta (katkada uz još neke sudionike stvaralackoga procesa).
Izvještaj donosi i kratku povijest IMAGO-a i hrvatske snimateljske udruge (H. F. S.), obrazloženje legislative o autorskim pravima u Danskoj i relevantne clanke hrvatske legislative.Željko Šarić

Bookmark and Share
Za prava i dostojanstvo direktora

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

 

vijesti
novi broj
arhiva
arhiva u pdf formatu
suradnici
pretplata
impressum
kumulativno kazalo
(download Word 848kB)
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta