english
produkcija
o nama
produkcija
distribucija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
Knjige
DVD
DVD - posebna izdanja
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
41

FESTIVALI

Netremične nedoumice

Drugi One Take Film Festival, Zagreb, 19-21. studenoga 2004.

UDK: 791.65.079(497.5 Zagreb):791.21(100)"2004"(049.3)

Usredotocivanjem na filmove snimljene bez montažnih rezova, i pridodavanjem popratnog programa aktualnih naslova koji slijede held take estetiku, One Take Film Festival prvim je svojim izdanjem 2003. znacio dobrodošlu prinovu u hrvatskoj festivalskoj ponudi, kojom smo došli u stanje razmjerne zrelosti. U drugom izdanju, uz zanimljive retrospekive i pratece programe, i u konkurenciji je prikazao zanimljiva ostvarenja, premda u javnosti nije bio toliko upadljiv. Virtuozni filmovi kao što su Deserted (Daniel Jacobs), Take it Back (Viko Nikçi) i tako dalje, a uz eksperimentu usmjerena djela, filmovi kao što je Master, You’re Wonderful Hessama Kholousija — adaptacija Salingerove proze — odlikuje suptilna naracija. Dobitnik glavne nagrade Ascension Bena Ferrisa sadrži oba segmenta, no kvalitetom se ne izdvaja od konkurencije.
Pronalaženje radova koji ce moci ostaviti dojam, a ostajati vjerni estetici jednoga kadra, vjerojatno ce organizatorima biti iz godine u godinu sve teže, i sva je prilika da ce biti sve više radova koji prije pripadaju u galerijske instalacije nego na festivale — primjerice Defining Moments (Twin Towers) Paula Matosica, a možda festival sve više postane (Hand) Held Film Festival.Vladimir C. Sever

Bookmark and Share
Oživjela Urania — Mörder unter uns
Nagrade i filmografija
Nagrade i filmografija
Filmografija i nagrade
Dokument o dokumaniji

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

 

vijesti
novi broj
arhiva
arhiva u pdf formatu
suradnici
pretplata
impressum
kumulativno kazalo
(download Word 848kB)
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta