english
produkcija
o nama
produkcija
distribucija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
Knjige
DVD
DVD - posebna izdanja
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
44

POVODOM KNJIGA

Povijesno sjećanje

Nataša Mataušić, 2004, Fond filmske građe u zbirci fotografija, filmova i negativa hrvatskoga povijesnog muzeja, Zagreb: Hrvatski povijesni muzej.

UDK: 791.229.4:069.5(497.5 Zagreb)(049.3)

Autor obrazlaže važnost kataloga filmske građe Hrvatskoga povijesnoga muzeja. Osim što je muzeološka djelatnost iznimno važna u kulturi svakoga društva, a film čini logičan sastavni dio takve djelatnosti, riječ je o iznimno vrijednom, funkcionalnom i ukusno dizajniranom izdanju. Kako se mogu zamisliti brojna gledišta s kojih je građa obrađena u katalogu zanimljiva (producenti su iz raznih zemalja i političkih režima, te iz različitih faze trajanja režima koji su protutnjali našim prostorom), autor vjeruje da će ovaj katalog poslužiti promociji filmske zbirke Muzeja, te ohrabriti njeno prikazivanje i izvan muzeoloških okvira.Nikica Gilić

Bookmark and Share
Ostavština za budućnost

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

 

vijesti
novi broj
arhiva
arhiva u pdf formatu
suradnici
pretplata
impressum
kumulativno kazalo
(download Word 848kB)
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta