AKTIVNOSTI JEDINE SOLUCIJE U OSNOVNIM ŠKOLAMA U ZADRU I POLIČNIKU

Provodeći i dalje inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu udruga Jedina solucija, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, provodi filmsku pismenost i posjećuje učenike viših razreda u osnovnim školama u Zadru i Poličniku.

U Osnovnoj školi Krune Krstića u Zadru izlaganje o oblicima filmskog zapisa 12. listopada održano je učenicima 6. a razreda, 23. listopada učenicima 5. a razreda i 7. studenog učenicima 6. b razreda. Također, 8. i 9 studenog izlaganje o oblicima filmskog zapisa održano je i učenicima 6. c i 6. d razreda Osnovne škole Krune Krstića u zadarskim Arbanasima.

U Osnovnoj školi Poličnik udruga pak provodi filmsku radionicu. Naime, Radionica kratkog filma započela je s radom još 16. rujna i provodi se ponedjeljkom i srijedom, a istu pohađa 16 polaznika, učenika viših razreda te njihov profesor gospodin Hrvoje Dukić. Tijekom radionice realizirat će se igrana kratka forma, predstava Asurbanipalov mač, autora Hrvoja Dukića s kojom su učenici OŠ Poličnik sudjelovali na državnoj Smotri LiDraNo.

Svi produkcijski i tehnički uvjeti na filmskoj radionici osigurani su od strane Jedine solucije, udruge za audiovizualnu umjetnost.

Kako bi mladi stjecali ljubav prema filmu, filmskoj kulturi i filmskom stvaralaštvu Jedina solucija će i dalje kontinuirano posjećivati osnovne škole u Zadarskoj županiji, i na blok satovima Hrvatskog jezika u sklopu Kulture i medija održavati izlaganja o oblicima filmskog zapisa.

Naš program podupiru Hrvatski audiovizualni centar i Zajednica tehničke kulture zadarske županije.

10.11.2023.