JEDINA SOLUCIJA U OSNOVNOJ ŠKOLI BRAĆA RIBAR U POSEDARJU

Provodeći i dalje inicijativu sa željom da se u mladima stvara ljubav prema filmu i filmskom stvaralaštvu, naša udruga u petak 20. siječnja posjetila je Osnovnu školu Braća Ribar u Posedarju.

Posedarskim osnovnoškolcima to jest učenicima 7. a i 7 b. razreda, u sklopu kulture i medija na blok-satu Hrvatskog jezika također smo održali izlaganje o oblicima filmskog zapisa: stalnim svojstvima filma (kadar i okvir), položajima kamere (plan, kutovi snimanja, stanja kamere) zatim o slikovnim odlikama filma te zvukovima i montaži.

Izlaganje o oblicima filmskog zapisa, uz demonstraciju s filmskom kamerom, pred trideset pet učenika iz oba sedma razreda održao je voditelj udruge Luka Klapan. Učenici, zajedno sa svojim profesoricama Hrvatskog jezika Martinom Milekić i Gabrijelom Mrkela, tijekom izlaganja o oblicima filmskog zapisa i u ovoj školi pokazali su izniman interes.

U Osnovnoj školi Braća Ribar u Posedarju izlaganje o oblicima filmskog zapisa Jedina solucija uskoro će održati i ostalim učenicima u višim razredima.

 

25.01.2023.