IZLOŽBA „KADROVI TURSKE“ U GUNJI DO KRAJA PROSINCA

U prostorijama Islamskog kulturnog centra Gunjau srijedu 14. prosinca otvorena je izložba fotografija „Kadrovi Turske koja donosi ljepote Turske, od Ankare do Istanbula. U originalu naziva „Kadrovi Turske“ izložba je to od 22 turska nagrađivana autora, koja donosi atraktivna i egzotična djela nastala kroz godine u ovoj prekrasnoj euroazijskoj državi.

Izložbu je otvorila tajnica Studija kreativnih ideja Gunja i školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić gdje je istaknula da ove fotografije ne pričaju samo o ljepotama gradova, nego nam donose i njihovu kulturu i predivnu arhitekturu. Spomenula je kako je izložba imala svoju premijeru u Zagrebu u listopadu kada je obilježena 99. obljetnica Dana samostalnosti države Turske. Izložba je imala svoje prvo gostovanje u gradu Vinkovci a sada ju je moguće pogledati i u Gunji. Događaju je nazočio i ravnatelj Turskog kulturnog centra Yunus Emre Enstitüsü Fuat Korkmaz u pratnji svojih djelatnika i uz podršku savjetnika za vjerska pitanja Ahmetom Hamdi Susoglu.

Osim njih, događaju su prisustvovali gunjanski imam Idriz Bešić, načelnik općine Anto Gutić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Gunja Žana Amidžić Kužet i ravnateljica OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja Marijana Lucić. Imam Idriz Bešić uputio je riječi zahvale državi Turskoj što je bila drugi glavni donator za vrijeme katastrofalne poplave davne 2014. godine i zahvalio na ovoj suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre Enstitüsü te najavio nastavak suradnje u budućnosti.

Načelnik općine Ante Gutić i ravnateljica Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Marijana Lucić također su se zahvalili gostima na dolasku u selo Gunja i zajedno dogovorili još budućih projekata s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre Enstitüsü.

Osim prelijepih fotografije turskog krajolika, posjetitelje je dočekao čaj i turski specijalitet baklava. Izložba će se moći pogledati do kraja prosinca.

21.12.2022.