Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!

Nastavljamo s edukativnim programom, pratimo i glasamo za natjecateljski program, selimo na Gradsko kupalište Ozalj na večernju projekciju, a u Caffe baru Ziggy se razbacujemo filmskim znanjem.

Iz godine u godinu Revija i Festival, uz natjecateljski, razvijaju i edukativni program. U Karlovcu se filmovi gledaju, o njima se raspravlja, njih se analizira, ali sudionike se i uči kako raditi još bolje filmove! Trećega i četvrtoga dana Revije i Festivala u popodnevnim satima, održavaju se radionice odnosno predavanja. Danas na edukativnom programu slušamo predavanja Danila Stanimirovića „Od pitcha do premijere i Igora Jurilja  „Film kao bojanka“.

Navečer selimo na Gradsko kupalište u Ozlju gdje će u 20:30 sati biti prikazan film “Lihvar” u režiji Nemanje Ćeranića. Nemanja Ćeranić mladi je redatelj koji će s producentom filma, Aljošom Ćeranićem predstaviti film o lihvaru u malom srpskom gradu. Lihvar, bivši boksač pripada staroj gardi, shvaća da su se vremena promijenila i da posao posudbe novca nije ono što je nekada bio. Prije projekcije filma u programu “Žuti reflektor” gledamo film “Bambiland” u režiji Danila Stanimirovića. Danilo je sa svojim Bambilandom obišao brojne festivale i osvojio srca publike, a film govori o ostacima zabavnog parka sina Slobodana Miloševića. Danilo je prije tri godine upravo sa scenarijem ovog filma pobijedio na Four River Film Festivalu na Pack&Pitchu.

Nastavljamo gledati i glasati za naše najbolje filmske limunade u natjecateljskom programu, a navečer nas čeka i nezaobilazan filmski kviz u Caffe baru Ziggy. Autor kviza je Dražen Cukina.

Provjerite i ne propustite raspored ovogodišnjeg Festivala i Revije: https://frff.com.hr/screening-schedule/ . Garantiramo vam da je žutilo zarazno – pokušajte pogledati samo jedan film.

13.09.2021.