Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu

Drugi dan 26. Filmske revije mladeži i  14. Four River Film Festivala započeli smo prvom projekcijom u natjecateljskom programu. Druga projekcija počinje u podne, a svi koji nisu s nama u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, cijeli program mogu pratiti online https://frff.com.hr/screening-schedule/, a nakon što pogledate filmove možete ih ocijeniti te se tako priključiti važnom odabiru ovogodišnjeg dobitnika nagrade publike.

U 17 sati u Urbanom parku Hrvatskog doma bit će održana debata pod nazivom Na koji je način pandemija koronavirusne bolesti dovela do porasta nasilja u kućanstvima u vrijeme zatvaranja?, koju će voditi politolog i filmski kritičar Boško Picula.

Posebno nas raduje suradnja s Gradskom knjižnicom "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, gdje će večeras u 18 sati biti održano predstavljanje knjige Ljubav oko svijeta Davora Rostuhara i otvorenje istoimene izložbe fotografija.

Navečer u 20:30 sati na Foginovom kupalištu na rijeci Korani gledamo najtraženiji domaći dokumentarac  Ljubav oko svijeta, u režiji Anđele i Davora Rostuhar, uz njihovo gostovanje. Film prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna i kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi. Bračni par Rostuhar dokumentarni film snimio je na svom jednogodišnjem putovanju tijekom kojeg su posjetili 33 države na šest kontinenata te o ljubavi intervjuirali više od 200 ljudi.

Prije ovog dokumentarca u programu Žuti reflektor predstavljamo film Škola koja (ne) postoji u režiji Karla Gagulića. Film je priča o neobičnom poslovanju jedne privatne škole u Zagrebu, u kojoj učenici 3.a razreda od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobiju pismo u kojemu piše da se protiv škole vodi stečajni postupak.

Pridružite nam se uz naše filmske limunade – jer kad imaš limunadu i film imaš sve što ti treba!

08.09.2021.