PRIJAVITE SE NA RADIONICE DOKUMENTARNOG I HIBRIDNOG FILMA KINO KLUBA SPLIT

U sklopu edukativnog programa Kino klub Split najavljuje i poziva sve zainteresirane da se prijave na radionice dokumentarnog i hibridnog filma zaključno s 15. studenim.

Kino klub Split organizira dvije edukativne radionice za građanstvo. Otvorene su prijave na radionicu dokumentarnog filma pod mentorstvom Tonća Gaćine i radionicu hibridnog filma pod mentorstvom Igora Bezinovića.

Radionica dokumentarnog filma, na kojoj će se polaznici imati priliku upoznati s razvojem i produkcijom dokumentarnog filma, održavat će se od 28. i 29. studenog u prostorijama Kino kluba Split (Dom omladine), a prethodit će joj predavanje o dokumentarnom filmu 27. studenog s početkom u 20h. Dvodnevnoj radionici hibridnog filma 5. i 6. prosinca uvertira je autorska večer mentora radionice Igora Bezinovića u petak, 4. prosinca s početkom u 20h uz njegovo prisustvo. Na radionici hibridnog filma polaznici će se upoznati s različitim metodama i pristupima u procesu realizacije svojih ideja. Prethodno iskustvo je poželjno, ali ne i neophodno.

Za sudjelovanje na programima potrebna je prijava putem online obrazaca DOKUMENTARNI FILM i / ili HIBRIDNI FILM zaključno sa 17. studenim 2020. Nakon selekcije, koja će se vršiti na osnovu motivacijskog pisma, odabrani polaznici imat će mogućnost organiziranih individualnih mentorskih konzultacija online prije početka radionica, a u dogovoru s mentorima i nakon održavanja radionica. Polaznici koji razvijaju vlastite projekte imat će prednost prilikom odabira.

Provedba programa bit će usklađena s aktualnim epidemiološkim mjerama. Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok za sve ostale cijena iznosi 150 kn.*

*napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

O mentorima

Igor Bezinović je redatelj filmova Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niza kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF. Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Tonći Gaćina završio je dodiplomski studij Film i video na UMAS-u, Split, Diplomski studij Filmske i TV režije, na ADU Zagreb. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora u Kino klubu Split. Dopredsjednik je Kino kluba i predsjednik Hrvatskog filmskog saveza. Radio je kao šarfer, majstor rasvjete, snimatelj i redatelj na brojnim autorskim i komercijalnim projektima. Od 2004 profesionalno je sudjelovao na preko sto različitih domaćih i stranih filmskih i TV produkcija. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu angažiran kao vanjski suradnik - asistent na kolegijima koji se bave dokumentarnim filmom pri odsjeku Filmske i TV režije. Predaje dokumentarni film na filmskoj školi KKS-a i drži radionicu dokumentarnog filma. Autor je srednjemetražnog dokumentarnog filma Turizam!, nekoliko kratkometražnih, a filmovi su mu prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, gdje osvajaju nagrade i priznanja.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

11.11.2020.