english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2010.
70

42. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, Samobor, 26-28. studenog 2010.

O animaciji na Reviji

Korpus animiranih fimova pristiglih na ovogodišnju reviju svjedoči o podizanju produkcijske kvalitete radova, ponajprije zbog vidljivije pojave radova studenata ALU te splitskog UMAS-a.

Pregledani filmovi variraju u stilu i koncepciji, međusobno su vrlo različiti te smatram kako ne možemo govoriti o nekom zajedničkom stilu kao ni o karakteristikama škola iz kojih autori dolaze. Animacija unutar ovogodišnje konkurencije doima se solidno, iako mi se upitnom čini težnja da se na revijske, a pogotovo na festivalske selekcije šalju animacijske vježbe s pojedinih kolegija, što dakako ne znači da i tamo nema zanimljivih ostvarenja. No sami autori trebali bi razlučiti kako je školski/akademski zadatak jedno, a autorski rad ipak nešto posve drugo i u skladu s tim na revije i festivale slati filmove iza kojih stoji ozbiljnija namjera.

Miramare Escargot, Manuel Šumberac

Vjerujem kako će publika sa zanimanjem pogledati odabrane filmove, kako animirane tako i ostale, te da će autori vlastite radove pomalo drukčije sagledati u kontekstu projekcije i usporedbe s drugim filmovima. Zajedničko gledanje uz razgovor o kinematografiji – dvije situacije u kojima na reviji svi profitiramo: kako autori i publika, tako i žiri. 

Simon Bogojević Narath

Entuzijazam i/ili stručna pomoć
Revija triju akademija
Povratak eksperimenta

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta