english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
38

Povodi

Nagrada "Vladimir Nazor" za životno djelo

Dobitnik Ernest Gregl
Hrvatski filmski savez pridružio se, sredinom travnja ove godine, prijedlogu Hrvatskog državnog arhiva-Hrvatske kinoteke da se gospodin Ernest Gregl kandidira za nagradu "Vladimir Nazor" za životno djelo.
Gospodin Gregl je već gotovo pet desetljeća aktivno prisutan u kinematografiji Hrvatske, kao snimatelj, filmski tehnolog i redatelj. Hrvatski filmski savez poznaje ga najviše kao filmskog tehnologa, koji sustavno radi na spašavanju filmske baštine, snimljene na 9,5 mm, 8 mm i super 8 mm filmskoj vrpci, prebacujući je na 16 mm i 35 mm filmsku vrpcu. Po vokaciji filmaš-izumitelj, svojim profesionalnim radom i odnosom prema filmskoj baštini doprinjeo je da se u arhivu Hrvatske kinoteke i Hrvatskog filmskog saveza sačuva i učini novim generacijama dostupnim filmski fond dr. Maksimilijana Paspe, Oktavijana Miletića, Mihovila Pansinija, Ivana Martinca i mnogih drugih.
Stoga je dodjela nagrade "Vladimir Nazor" za životno djelo gospodinu Ernestu Greglu zaista nagrada čovjeku koji je čitav svoj život, gotovo samozatajno, ugradio u hrvatsku kinematografiju.

Hrvatski filmski savez

SJEDNICA SKUPŠTINE HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA
SKUPŠTINSKI IZVJEŠTAJ PREDSJEDNIKA HFS-a
POSEBNA PRIZNANJA ORGANIZATORIMA
Hrvoje Turković u Gimnaziji Karlovac - Ulazak u magični svijet Građanina Kanea
Razgovor s mladim animatorom, Vjekoslavom Živkovićem
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta