english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
52

Povodi

Prezentacija scenarija s radionice Palunko 3

Devet od dvanaest polaznika scenarističke radionice Palunko 3, projekta Hrvatskoga filmskog saveza usmjerena promicanju scenarističkog zanata, javno su prezentirali svoje filmske priče u klubu Booksa, 16. studenoga 2005.

Polaznici radionice Palunko 3

Prezentaciju je moderirala Irena Krčelić, voditeljica projekta, a polaznici radionice morali su u pet minuta, koliko je svaki od njih imao na raspolaganju, predstaviti sebe i svoj scenarij, a ujedno zainteresirati potencijalne producente i redatelje, kako bi baš po njihovu scenariju snimili kratki igrani film. Taj način prezentacije (pitching) uobičajen je u filmskom svijetu, ali je u nas još u povojima, tako da su i polaznici trećeg izdanja Palunka, prije nastupa u Booksi, s Irenom Krčelić odradili kratki tečaj pitchinga. I to uspješno, jer su autori te večeri u Booksi pronašli način da svoje prezentacije učine zanimljivim, prepoznatljivim, a često i duhovitim.

Jedna od polaznica nije se morala brinuti o budućnosti svoga scenarija — radionica Palunko 3, koja je održana u sklopu Zagreb film festivala prvi je put imala natjecateljski karakter, tako da je Iva Ilakovac, autorica pobjedničkoga scenarija Mišolovka, osvojila Sonyjevu HD-kameru, a prema njezinu scenariju u produkciji Hrvatskoga filmskog saveza i Propeler filma bit će realiziran kratki film koji će se prikazati na Zagreb film festivalu 2006.

Osim Ive Ilakovac, članovi žirija, ujedno mentori radionice, Goran Tribuson, Mate Matišić i Tomislav Zajec, odlučili su da se posebne pohvale dodijele scenarijima koje su napisali Ivan Delaš i Dario Lonjak.

Scenariji realizirani na radionici Palunko 3:

1. Mirna Bačun: BRADA DJEDA MRAZA
2. Sanja Bilić: LUDI SMO IONAKO
3. Damir Čivrak: SAVJET
4. Ivan Delaš: PROFESIONALNA DEFORMACIJA
5. Iva Ilakovac: MIŠOLOVKA
6. Korana Jelovac: I VRAG IGRA ŠKOLICU
7. Dario Lonjak: DIE FANTASTISCHEN VIER
8. Nino Kovačić: SAŽETAK JEDNE LJUBAVI
9. Mladen Miličić: MOBITEL
10. Višnja Pentić: BIOGRAF
11. Ivan Skorin: ŠESTICA
12. Dušan Vorkapić: PLJAČKA

Vanja Andrijević

Beogradska, tršćanska i zagrebačka počast Ivanu Martincu
Martinac ili vječnost montirana ’u kvadrat’
Bordu u čast
Bordo u Iranu
Dan hrvatske animacije 2005.
Što se dogodilo u cirkusu Beely?
Odraz kineskoga života
Mišolovka

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta