Film očima mladih

Uspješno je započela provedba projekta Film očima mladih, financiranog od strane Zaklade Kulture Nove. U produktivna dva sata polaznici projekta su zajedno sa voditeljem projekta započeli s pisanjem scenarija za svoj prvi kratkometražni film.

Na prvoj radionici prođena je teorija filma. Polaznici su prošli osnovne pojmove kao što su rakurs, planovi snimanja, vrste kadrova i još puno toga te se pripremaju za izradu knjige snimanja koja će im olakšati sam proces snimanja, kada dođe vrijeme za to. Također uspješno su napisali kostur scenarija kojem će sljedeći put dodati dijalog te će ispolirati sve moguće detalje na koje će naletjeti.

Film očima mladih je inače zamišljen kao projekt na kojem polaznici u kratkom roku prolaze svu teoriju i praksu filma kako bi po završetku mogli uspješno i samostalno organizirati se te snimiti vlastite videouratke. Projekt uključuje razne elemente kao što su pisanje scenarija, učenje o kadrovima, snimanje i montaža filma te gluma, režija i odlazak na festivale. Kao dodatnu vrijednost polaznici će razviti svoje komunikacijske i organizacijske vještine te će dobiti iskustvo rada u timu koje će im danas-sutra biti i više nego potrebno.

Pridruži nam se i ti. Radionice su nam četvrtkom u 19:15 u prostorima CIKS-a i u potpunosti su besplatne. Sve što ti je potrebno je dobra volja i želja da naučiš nešto novo!