english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

USKORO POČINJE 7. IZDANJE FUSE FESTIVALA U KARLOVCU

U Karlovcu uskoro počinje sedmo izdanje filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac. Bit će održano u Kinu Edison od 7. do 9. lipnja.

Ove godine na festival je pristiglo čak 518 filmova iz svih krajeva svijeta te je selekcijska komisija, koju čine producent Vedran Šuvar, član Kinokluba Zagreb i autor Manifesta amaterskog filma, mlada snimateljica i članica Kinokluba Karlovac Eva Basta i Saša Poštić, karlovački redatelj aktivan u udruzi BLANK, odabrala je 35 filmova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu FUSE festivala. Natjecatelji mogu osvojiti 4 nagrade: FUSE_Grand Prix, Nagradu za najbolji vizualni doživljaj, Nagradu za najbolji zvučni doživljaj i Nagradu publike.

Uz natjecateljske projekcije, posjetitelje očekuje bogat popratni program. Prvi festivalski dan – petak 7. lipnja 2024. započinje edukativnom radionicom “Intervencija na crno-bijelu fotografiju” mlade umjetnice i studentice 3D modeliranja, Gabriele Prpić.

Službeno otvorenje festivala zakazano je u Kinu Edison s početkom u 20:00 sati. Nakon otvorenja uslijedit će projekcija novog filma redatelja Damira Čučića “Polako nikuda”. Film prikazuje glavne likove Olega (Jura Ruža) i Martu (Katarina Arbanas) primjenom postupka varijantne repeticije - isti događaj ispričan je dva puta za redom, samo što je drugi put izmijenjen. Oleg je student vizualnih umjetnosti, ovisan o drogama, a Marta je knjižničarka, ovisna o mnogočemu. Njihovi su portreti napravljeni kao ogledala, a njihove avanture prikazane su epizodama vucaranja po kvartu, seksa, obećanja, pijančevanja i smrti.  Kameru potpisuje Marinko Marinkić, montažu Marta Bregeš, prošlogodišnja članica žirija na FUSE-u, oblikovanje zvuka Bojan Perić, glazbu Goran Štrbac, a produkciju Hrvatski filmski savez.

U subotu, 8. lipnja 2024. na redu su 2 natjecateljske projekcije s početkom u 16:00 i 18:00 sati, a u 20:00 sati kao dio popratnog programa posjetitelji mogu doći pogledati rezultate radioničkog programa u Društvenom centru “Prostor(i)ja”.

Posljednji festivalski dan, nedjelja 9. lipnja  počinje 3. natjecateljskom projekcijom u 11:00 sati.

Posjetitelje očekuje zatvaranje festivala i dodjela nagrada u 17:00, a u 20:00 sati Kinoklub Karlovac organizirao je audiovizualnu poslasticu, ekskluzivan nastup španjolskog autora Die! Goldstein, s berlinskom adresom. Tijekom festivala bit će organizirano i online predstavljanje projekta povezanih s festivalom FUBAR u organizaciji Formata C.

O najboljim FUSE filmovima ove godine će odlučiti stručni žiri kojeg čine: Mladen Ćapin, Lucija Strugar i Ivor Glavaš, a filmovi će biti dostupni i online te ovim putem organizatori potiču gledatelje na sudjelovanje u online odlučivanju dobitnika Nagrade publike.

Ulaz na cijeli festivalski program je besplatan, a autorica festivalskog dizajna je Anđela Žapčić. Detalje pratite na www.festivalfuse.org i društvenim mrežama festivala.

Program provodi Kinoklub Karlovac u suorganizaciji s Kinom Edison. Financijsku potporu pružaju Zaklada "Kultura nova", Grad Karlovac, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.


pošalji link | verzija za printanje

14.RIJEČNO KINO POČINJE U OGULINU 7.7. 10.07.2024.
SKIG-ovci na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku 10.07.2024.
USKORO POČINJE 14.RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO 10.07.2024.
Hrvatski filmski ljetopis – 117/2024. 03.07.2024.
Kinematografi Dubrovnik dio su projekta prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 03.07.2024.
Počele prijave na 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 03.07.2024.
Podrum ponedjeljkom 03.07.2024.
Produljene su prijave za 26. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Karlovcu i Puli! 26.06.2024.
NATJECATELJSKI PROGRAM 11. STAR FILM FESTA 26.06.2024.
IZLOŽBA FILMSKIH PLAKATA FILMOVA SNIMLJENIH U KARLOVCU 26.06.2024.
11-20/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta