english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

U Kino klubu Split započinje program javnih projekcija "U kvadrat"

U četvrtak, 30. svibnja s početkom u 20 sati u sklopu diskurzivnog programa “U kvadrat” u Kino klubu Split (Ulica slobode 28) prikazujemo filmove Moje Carstvo Ispod (2023) Dušana Popovića i Kasna zima (2023) Jasne Safić.

Program „U kvadrat“ u 2024. godini započinjemo dvama igranim filmovima koji se bave procesima detekcije trauma i njihovim posljedicama na individuu ili projiciranju na obiteljske odnose.

Prvi film ovotjednog programa, Moje Carstvo Ispod autora Dušana Popovića, prikazuje monoton život nezaposlenog mladića, kojeg grižnja savijesti zbog tragičnog događaja iz prošlosti, dovede do paranoje i gubitka kontakta s realnosti.

Nasuprot tome, film Kasna zima Jasne Safić prikazuje odnos uskoro bivših supružnika kojeg razotkrivamo prateći oscilirajući život suprugovog dementnog oca.

Filmove će predstaviti Boris Poljak. Nakon projekcije diskusiji će se virtualnim putem pridružiti autori Dušan Popović i Jasna Safić.


Moje Carstvo Ispod

Dušan Popović je filmski redatelj, arhitekt, grafički dizajner i glazbenik iz Srbije. U svom nedavnom profesionalnom životu režirao je nekoliko glazbenih spotova uglavnom za rock bendove, a ima i pet kratkih narativnih filmova (The Abyss, The Apples, Memoirs from Sokobanja, Water gathers in father i A day underground). Uspomene iz Sokobanje mu je najuspješniji projekt te je višestruko nagrađivan na mnogim festivalima.

Jasna Safić rođena je u Tuzli, a odrasla u Bosanskom Novom i Zagrebu. Nakon završenog studija farmacije, radi na poslovima registracije lijekova i farmakovigilancije. Filmom se bavi posljednjih nekoliko godina tijekom kojih je prošla niz scenarističkih i redateljskih radionica. U sklopu Croatian Short Pitch na Festivalu Kratki na brzinu 2017. godine nagrađena je za najbolji pitch prema kojem je 2019. godine snimljen kratki igrani film Zamjena, a za film Dekompenzacija iz 2020. godine na 14. Gledalištu Kinokluba Zagreb dobila je Posebno priznanje žirija kritike. Članica je Kinokluba Zagreb, Blanka i Društva hrvatskih filmskih redatelja.


Kasna zima

Programom “U kvadrat” usporedno se prikazuju filmovi članova kluba iz povijesti, eksperimentalnog filma, recentne klupske produkcije te suvremenih autora koji djeluju u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta. Zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o programima i radu Kino kluba Split.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

14.RIJEČNO KINO POČINJE U OGULINU 7.7. 10.07.2024.
SKIG-ovci na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku 10.07.2024.
USKORO POČINJE 14.RIJEČNO KINO UZ KARLOVAČKO 10.07.2024.
Hrvatski filmski ljetopis – 117/2024. 03.07.2024.
Kinematografi Dubrovnik dio su projekta prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 03.07.2024.
Počele prijave na 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 03.07.2024.
Podrum ponedjeljkom 03.07.2024.
Produljene su prijave za 26. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Karlovcu i Puli! 26.06.2024.
NATJECATELJSKI PROGRAM 11. STAR FILM FESTA 26.06.2024.
IZLOŽBA FILMSKIH PLAKATA FILMOVA SNIMLJENIH U KARLOVCU 26.06.2024.
11-20/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta