english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Razmišljanja mladih i film Futura

Ovog četvrtka, 18. travnja u 21 sat u Pulskoj filmskoj tvornici u sklopu Filmskog kluba mladih besplatna je projekcija filma Futura u kojem autorski trio uglednih talijanskih redatelja poduzima kolektivno istraživanje duž Apeninskog poluotoka i kroz otvorene razgovore s mladima donose njihove vizije budućnosti.

Prije projekcije film će najaviti pulski umjetnik i kulturolog Igor Zenzerović, a poslije projekcije moderirat će razgovor o filmu s publikom i gošćom večeri Katharinom Mikulić, projektnom voditeljicom pulske udruge mladih ZUM.

Redatelji Pietro Marcello, Francesco Munzi i Alice Rohrwacher kroz seriju intervjua s mladima donose njihova očekivanja, strahove, snove i prepreke koje moraju prevladati da bi ih ostvarili.

Uz današnje političke i socioekonomske podjele, pretjerano oslanjanje na tehnologiju i globalnu klimatsku krizu, film implicira pitanje: postoji li uopće budućnost za nas? No, inteligencija, izražajnost i dalekovidnost ovih tinejdžera budi nadu u moguće bolje sutra.

Ovaj film će se izučavati u budućnosti u potrazi za tragovima o onome što se događalo u današnje vrijeme... Nitko od nas ne zna što budućnost nosi, ali film poput ovoga je podsjetnik da bi nam trebalo biti stalo.
- The New York Times

Pietro Marcello (Caserta, 1976.) studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti. Godine 2007. realizirao je dokumentarni film Il Passaggio della Linea, predstavljen na Venecijanskom filmskom festivalu. Potom je režirao nagrađivani film Čeljusti vuka (2009.), pobjednik Torino Film Festivala i dobitnik nagrade Teddy na Berlinale Forumu. Njegov sljedeći film bio je Tišina Pelešjana (2011.) i potom dokumentarno-igrani hibrid Bella e perduta (2015.) s kojim se natjecao u Locarnu. Njegov dosad najpoznatiji film Martin Eden (2019.) bio je nominiran za četiri Europske filmske nagrade a osvojio je nagradu Platform u Torontu i Volpi Cup za najbolju mušku ulogu u Veneciji.

Francesco Munzi (Rim, 1969.) talijanski je redatelj i pisac čiji je prvijenac Saimir dobio nagradu Nastri d’argento za najbolji debitantski film. Njegov najpoznatiji film Crne duše (2014.) osvojio je nekoliko nagrada u Veneciji i čak devet nagrada David di Donatello. Njegov posljednji film je arhivski dokumentarac Assalto al cielo (2016.) o mladim štrajkašima u Italiji od 1967. do 1977.

Alice Rohrwacher (Fiesole, 1981.) talijanska je redateljica i scenaristica poznata po filmovima Corpo celeste (2011.), Čuda (2014.), za koji je osvojila Veliku nagradu žirija na Filmskom festivalu u Cannesu te Sretni Lazzaro (2018.) koji je na istom festivalu nagrađen za najbolji scenarij a nominiran je i za četiri Europske filmske nagrade.

Pietro Marcello, Francesco Munzi i Alice Rohrwacher: Futura
dokumentarni, Italija, 2021., 108 minuta

Montažerka: Aline Hervé
Direktor fotografije: Ilyà Sapeha
Prva asistentica redatelja: Tiziana Poli
Doprinos priči: Stefano Laffi
Izvršni producent: Alessio Lazzareschi
Generalni direktor: Giulia Moretti
Koordinatorica produkcije: Lucia Santarelli
Druga asistentica redatelja: Maria Giménez Cavallo
Korekcija boje: Andrea Maguolo
Montažerka zvuka: Marta Billingsley
Produkcija: Avventurosa u koprodukciji s kinom Rai
Originalna glazba: Marco Messina i Sacha Ricci

Program je realiziran unutar projekta Filmskog kluba mladih FeKaeM.
__

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar, Istarska županija i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

Projekt „Mladi mladima – poticanje razvoja filmskih družina u novim sredinama“ – suradnja SKIG-a iz Gunje i osnovne škole u Drenovcima 29.05.2024.
KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Karlovcu i Zagrebu početkom lipnja - najava 29.05.2024.
ZBOGOM JANICI TOMIĆ (1980-2024) 22.05.2024.
Najavljen jubilarni 15. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih u Varaždinu 22.05.2024.
ZAGOVA FILMSKA MATINEJA 22.05.2024.
USPJEŠNO ZAVRŠENA 5. STOP MOTION SCENA U KARLOVCU 22.05.2024.
Razvoj projekta: nova radionica na 26. Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” razvija znanja i vještine potrebne za produkciju prvog filma! 22.05.2024.
5. STOP MOTION SCENA U KARLOVCU - najava 15.05.2024.
Projekcija filma AI Jetée Adriana Goycoolea i razgovor s autorom 15.05.2024.
Novi blokovi Digitalne filmske naSTAVe donose svjetski prepoznate filmske naslove iz kamera mladih autora! 15.05.2024.
41-50/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta