english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Filmovi varaždinske Vanime na međunarodnim festivalima

Nakon što su filmovi  nastali u produkciji varaždinskog Filmsko kreativnog studija Vanima protekle godine neobično uspješno predstavljali ovaj filmsko kreativni studio i varaždinske animatore kako na festivalima i filmskim smotrama u Hrvatskoj i u njenom širem okruženju, tako i na brojnim europskim i svjetskim festivalima, uspješan put prošlogodišnje produkcije Vaniminih animiranih filmova po svjetskim filmskim festivalima i smotrama nastavlja se i dalje. Film „Bastet-Božica mačaka“ čije su autorice Vita Dvoržak, Sara Majnarić i Inja Đolonga našao se tako u službenoj selekciji međunarodnog festivala „Smile“ u New Delhiju, a isto tako je odabran za prikazivanje u konkurenciji međunarodnog festivala CMS u Lucknowu u Indiji. Oba festivala održavaju se sredinom travnja. Dva Vanimina filma našla su se i u službenoj selekciji međunarodnog filmskog festivala  Baloss u Milanu u Italiji. Riječ je o filmovima „Što usta zbore to ruke stvore“ koji potpisuju autorice:  Lucija Kranjčić, Kala Šmic, Franka Bogović, Vita Dvoržak i  Anabela Mlinarić i „Treće oko“ autorice Anabele Mlinarić koji će biti prikazani u sklopu ovog festivala u svibnju u Milanu. U sklopu internacionalnog, jubilarnog 15. Vafi-Rafi festivala u Varaždinu koncem svibnja i početkom lipnja, u službenoj će konkurenciji biti prikazana četiri Vanimina filma. Bit će to filmovi „Bastet-Božica mačaka“, „Što usta zbore to ruke stvore“, „Oko moje glave“ autora  Viga Gulića, Oleksandra Saška Moskalova, Brune Tomašković, Brune Jovan, Kale Šmic, Bernarda Hercega, Klare Nagy i Lovra Ledenka, te film „GPT Meni“, stop animacija koju potpisuju   Kala Šmic, Klara Nagy, Franka Bogović, Vita Dvoržak, Sara Majnarić, Anabela Mlinarić i   Lucija Kranjčić.  Inače, varaždinski animatori redovno se sastaju nekoliko puta tjedno u svojim prostorima u Preradovićevoj 4 u Varaždinu učeći, zabavljajući se i intenzivno  pripremajući nove filmove čije se finaliziranje očekuje do lipnja ove godine.


pošalji link | verzija za printanje

Projekt „Mladi mladima – poticanje razvoja filmskih družina u novim sredinama“ – suradnja SKIG-a iz Gunje i osnovne škole u Drenovcima 29.05.2024.
KIN-O-ZVUK: Gostovanja u Karlovcu i Zagrebu početkom lipnja - najava 29.05.2024.
ZBOGOM JANICI TOMIĆ (1980-2024) 22.05.2024.
Najavljen jubilarni 15. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih u Varaždinu 22.05.2024.
ZAGOVA FILMSKA MATINEJA 22.05.2024.
USPJEŠNO ZAVRŠENA 5. STOP MOTION SCENA U KARLOVCU 22.05.2024.
Razvoj projekta: nova radionica na 26. Školi medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” razvija znanja i vještine potrebne za produkciju prvog filma! 22.05.2024.
5. STOP MOTION SCENA U KARLOVCU - najava 15.05.2024.
Projekcija filma AI Jetée Adriana Goycoolea i razgovor s autorom 15.05.2024.
Novi blokovi Digitalne filmske naSTAVe donose svjetski prepoznate filmske naslove iz kamera mladih autora! 15.05.2024.
41-50/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta