english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

22 GODINE LJUBAVI PREMA FILMU - najava

Ove godine Kinoklub Karlovac obilježava 22 godine djelovanja i ljubavi prema filmu.
Centralno mjesto druženja je Društveni centar Prostorija, gdje se u četvrtak 21.03. održava naš redovni Filmski kviz, uz premijerno predstavljanje filma snimljenog od listopada do prosinca 2023.godine na Tečaju filmske umjetnosti 2023.godine. Iste večeri predstavit ćemo i našu novu mrežnu stranicu, te novi vizualni identitet. Nakon kviza i projekcije organizirano je druženje članova i prijatelja Kinokluba Karlovac

U četvrtak 21.ožujka, u Društvenom centru Prostorija (ulica Mije Krešića 4), s početkom od 18:00 sati održat će se treći u ovogodišnjoj seriji filmskih kvizova Kinokluba Karlovac. Vašu ekipu od maksimalno 4 člana možete prijaviti putem linka najkasnije do 20.ožujka. Nema kotizacije za sudjelovanje, a pripremili smo nagrade koje su osigurali Kino Edison, knjižara Rockmark te Kinoklub Karlovac.

U subotu 23.ožujka, u prostorijama Zajednice tehničke kulture (ulica Maksimilijana Vrhovca 15, na Grabriku) s početkom od 10:00 sati održat ćemo “Radionicu analogne fotografije”, koju će voditi Pavle Kocanjer, mladi karlovački audiovizualni entuzijast i član Kinokluba Karlovac. Diplomirani je snimatelj na ADU, ali osim snimanja i fotografije bavi se režijom i glazbom. Radionica je besplatna a prijavite se do 21.03.2024. godine putem linka.

Detaljnije informacije o svim ovotjednim aktivnostima, kao i najave novih pronađite na društvenim mrežama Kinokluba Karlovac.

Znate li kako je nastao Kinoklub Karlovac?

U lipnju 1999. unutar Gimnazije Karlovac osnovana je školska sekcija pod nazivom Videodružina Gimnazije Karlovac. Tri godine kasnije krenulo se u osnivanje formalno pravne udruge te je nastao Kinoklub Karlovac. Udruga je službeno osnovana 12. ožujka 2002. godine.

Od tada svake godine se održava Tečaj filmske umjetnosti, koji pruža svu teorijsku, tehničku i organizacijsko-logističku potporu potrebnu filmskim početnicima za daljnji, samostalan rad na vlastitom filmu. Također, održavaju se različite radionice za djecu u osnovnim školama te specijalizirane radionice za mlade, uz edukativne radionice za nastavnike i profesore, a tijekom cijele godine stvaramo i autorske filmove mladih filmaša.

Za ovu prigodu ponosno podsjećamo kako je upravo Kinoklub Karlovac, uz Hrvatski filmski savez i suorganizator Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, nacionalne, odnosno međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu te Riječnog kina, jedinstvenog open-air kina na rijekama diljem Karlovačke županije.

Kinoklub je pokrenuo i Film Under Severe Experiment (FUSE), filmski festival mladih autora koji ima fokus na eksperimentalnom filmskom rodu u kombinaciji s igranim. Provedeni su i programi razvoja publike na slabo naseljenim područjima Karlovačke županije pod nazivom FilmEk – filmski ekokamp. 2020. godine pokrenut je nagradni natječaj Stop Motion Scena, posvećen neprofesijskim uradcima nastalih tehnikom stop animacije.

Kinoklub Karlovac je od 2023. godine nositelj oznake kvalitete Skockano - skup standarda i kriterija provedbom kojih organizacija jamči kvalitetu svojih neformalnih obrazovnih programa. Kinoklub Karlovac je oznaku kvalitete dobio za svoj dugogodišnji program Tečaj filmske umjetnosti, koji je temelj filmske edukacije mladih na području Karlovačke županije.


pošalji link | verzija za printanje

Otvorene su prijave na radionicu kreativnog dokumentarnog filma Kumjane Novakove u Kino klubu Split 05.06.2024.
Godišnji program Kino kluba Sisak 05.06.2024.
USKORO POČINJE 7. IZDANJE FUSE FESTIVALA U KARLOVCU 05.06.2024.
Svečano je zatvoren jubilarni 15. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih uz proglašenje pobjednika 05.06.2024.
Na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival u Varaždin stigli gosti iz cijelog svijeta 05.06.2024.
Produljene prijave za nova izdanja Filmske revije mladeži, Four River Film Festivala te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotre hrvatskog školskog filma! 05.06.2024.
Jeffery Perkins i Fluxus u Klubu PFTa 29.05.2024.
Autor u gostima: Marko Bičanić 29.05.2024.
U Kino klubu Split započinje program javnih projekcija "U kvadrat" 29.05.2024.
Masterclass renomirane španjolske scenaristice, redateljice i snimateljice Pilar Palomero 29.05.2024.
31-40/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta