english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Proljetni praznici obogaćeni filmom na radionicama igranog i dokumentarnog filma za starije osnovnoškolce

U sklopu proljetnog ciklusa 11. Filmske naSTAVe održavaju se čak dvije radionice filma uz stručno vodstvo voditelja!

Mjesta na zimskom ciklusu radionica animiranog filma popunila su se u svega 5 dana, stoga požurite ispuniti prijavnicu za proljetni ciklus radionica koji će se održati u dvije skupine – igrani i dokumentarni film.

Otvorene su prijave za radionice igranog i dokumentarnog filma koje će se odvijati od 2. do 6. travnja  2024. (od utorka do subote) u terminu od 9 do 13 sati u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu na adresi Gundulićeva 55.

Radionice su namijenjene starijim osnovnoškolcima (od 5. do 8. razreda). Dok će radionicu igranog filma voditi David Gašo, višestruko nagrađivani mladi redatelj, radionicu dokumentarnog filma vodit će Karlo Vorih, jedan od tvoraca poznate online serije Videobox i član udruge Blank_filmski inkubator. Radionice se za vrijeme obnove kina Tuškanac odvijaju u zagrebačkoj Privatnoj umjetničkoj gimnaziji, domu Filmske umjetnosti kao obaveznim predmetom nastave.

Radionice su kombinacija teorijskog i praktičnog dijela, djeca uče o teoriji filma te ovladavaju osnovnim pojmovima koje zatim koriste prilikom izrade filma. Rezultat radionice, svoj film imat će priliku pokazati svojim roditeljima. Cilj radionice je razvoj filmske pismenosti i filmskog jezika što se u toj mladoj dobi najbolje potiče kreativnošću i stvaralaštvom.

Prijaviti se možete putem poveznice najkasnije do 29. ožujka.

Požurite jer mjesta su ograničena! Za sve dodatne informacije i upite, obratite nam se e-poštom na obrazovni@hfs.hr

Filmska naSTAVa jedinstven je program na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmsko-obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima. Na Filmsku naSTAVu možete se prijaviti na poveznici.

Filmsku naSTAVu organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca i kinom Kinoteka. Program radionica za osnovnoškolce organizira se u partnerstvu s Privatnom umjetničkom gimnazijom u Zagrebu.

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.


pošalji link | verzija za printanje

Otvorene su prijave na radionicu kreativnog dokumentarnog filma Kumjane Novakove u Kino klubu Split 05.06.2024.
Godišnji program Kino kluba Sisak 05.06.2024.
USKORO POČINJE 7. IZDANJE FUSE FESTIVALA U KARLOVCU 05.06.2024.
Svečano je zatvoren jubilarni 15. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih uz proglašenje pobjednika 05.06.2024.
Na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival u Varaždin stigli gosti iz cijelog svijeta 05.06.2024.
Produljene prijave za nova izdanja Filmske revije mladeži, Four River Film Festivala te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotre hrvatskog školskog filma! 05.06.2024.
Jeffery Perkins i Fluxus u Klubu PFTa 29.05.2024.
Autor u gostima: Marko Bičanić 29.05.2024.
U Kino klubu Split započinje program javnih projekcija "U kvadrat" 29.05.2024.
Masterclass renomirane španjolske scenaristice, redateljice i snimateljice Pilar Palomero 29.05.2024.
31-40/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta