english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

EKOLOŠKI FILMOVI IZ SVIH KRAJEVA SVIJETA OVE GODINE NA KORČULI

16. izdanje Smaragdnog eco film festivala ove godine mijenja svoju lokaciju. Iz Pounja se seli na otok Korčulu. Tako se održava od 25.-30.9.2023. u Veloj Luci, Blatu, Žrnovu i Korčuli. Osim projekcija filmova koji bude ekološku svijest, program SEFF-a je ove godine fokusiran na djecu i mlade. Festivalski tim će obilaziti škole otoka Korčule gdje će se provesti filmske radionice "Digital generation" u suradnji s udrugom za audiovizualno stvaralaštvo Artizanom iz Zagreba. Filmske, kreativne i fotografske radionice će voditi Branko Ištvančić, Silvio Mirošničenko, Marina Pavlić, Damir Borojević, Ran Levi Yamamori, Nikola Šolić, Robert Sironi i Daniel Pavlić koji čine i ovogodišnji festivalski tim. Izložbama fotografija ekoloških tema SEFF će predstaviti Nikola Šolić i Robert Sironi.

- Jako je važno djecu učiti medijskoj kulturi. – kaže Branko Ištvančić, filmski redatelj i voditelj radionice „Digital generation“. – Godinama vodimo radionice u sklopu ekološkog filmskog festivala jer je to tematski idealno da naučimo nove generacije kako se filmski izražavati i ekološki problem ili temu predočiti publici filmskim sredstvima. Ove godine nas veseli gostovanje na Korčuli.

Robert Sironi, umjetnik iz Umaga će i ove godine realizirati svoj fotografski umjetnički projekt „Multi plastika“ koji polaroidima šalje poruku kako bi nas jednog dana plastika mogla doći glave.

- Mikro plastika je jedan globalni problem većine svjetskih mora i oceana. – objašnjava Robert Sironi. – Naše more još nema takav problem, ali na nama je da se potrudimo da se Jadransko more ne nađe na popisu zagađenih mora. Ovaj projekt koji radim godinama upozorava na plastiku općenito, a kako sam ga realizirao u mnogim gradovima, drago mi je da će se i Korčula naći među njima u monografiji koja će pratiti ovaj umjetnički projekt.

Smaragdni eco film festival je u svijetu poznat po tome što festivalski međunarodni tim obilazi biciklima (ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvima) mjesta donoseći publici filmove koji mijenjaju budućnost naše planete, nabolje. Ovo je također festival bez ugljičnog otiska! Filmovi pristižu iz cijelog svijeta putem otvorenog natječaja.

Trenutno je otvoren natječaj za prikupljanje filmove ekološke tematike u tri kategorije: kratkometražni, dugometražni i animirani film. Filmovi se mogu prijaviti na platformi filmfreeway. Prijave filmova se primaju do 25.7.2023.

Festivalski žiri je ove godine u raznolikom sastavu, također sastavljen od vrhunskih imena. Tako su u žiriju kratkometražnog filma; glumci Slobo Marunović, Tihana Lazović Trifunović, te Damir Borojević.

Dugometražni film će ocjenjivati redatelj iz Južne Koreje Dong Hee Chun, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, te redatelj Dinko Čvorić.

Za animirani film su zaduženi glumac Dušan Bućan, glumac Slaven Knezović, te redatelj Ran Levy Yamamori iz Izraela.

- Ove godine smo se odlučili za jug Hrvatske. – kaže Daniel Pavlić, idejni organizator festivala. – Iako smo dosad svih ovih 15 godina gostovali s festivalom diljem Hrvatske, nikada nismo imali službeno izdanje na jednom od jadranskih otoka. Ovo je spoj kontinentalnog festivala na jednom od najljepših jadranskih otoka!

Kum festivala je glumac Nikša Kušelj. Najbolji filmovi će biti proglašeni na završnici festivala 29.9. u Korčuli. 16. Smaragdni eco film festival će ove godine posebno dati naglasak na mentalnu ekologiju. Vizual 16. Smaragdnog eko film festivala je izradio Danijel Žeželj, dok je autor plakata za radionice Digital generation Daniel Borojević. Organizator festivala je Ekološko kulturna scena EKS iz Hrvatske Kostajnice. Uz pokrovitelja festivala Hrvatski audiovizualni centar, SEFF podržavaju i Turističke zajednice otoka Korčule kao i Društva naša djeca.

 


pošalji link | verzija za printanje

Otvorene su prijave na radionicu kreativnog dokumentarnog filma Kumjane Novakove u Kino klubu Split 05.06.2024.
Godišnji program Kino kluba Sisak 05.06.2024.
USKORO POČINJE 7. IZDANJE FUSE FESTIVALA U KARLOVCU 05.06.2024.
Svečano je zatvoren jubilarni 15. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih uz proglašenje pobjednika 05.06.2024.
Na jubilarni 15. VAFI & RAFI festival u Varaždin stigli gosti iz cijelog svijeta 05.06.2024.
Produljene prijave za nova izdanja Filmske revije mladeži, Four River Film Festivala te Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Smotre hrvatskog školskog filma! 05.06.2024.
Jeffery Perkins i Fluxus u Klubu PFTa 29.05.2024.
Autor u gostima: Marko Bičanić 29.05.2024.
U Kino klubu Split započinje program javnih projekcija "U kvadrat" 29.05.2024.
Masterclass renomirane španjolske scenaristice, redateljice i snimateljice Pilar Palomero 29.05.2024.
31-40/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta