english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Svibanj donosi nove besplatne senzorne projekcije!

Posebni projekcijski programi odvijat će se na četiri lokacije. Uz odlične filmske naslove nastavljamo promovirati zajednički cilj prihvaćanja različitosti i toleraciju.

Pod krilaticom “kino dostupno svima”, senzorne projekcije već osmu godinu pružaju sigurno i toplo okruženje za svu djecu. Projekcije su namijenjene djeci s teškoćama senzorne integracije kojima je teško provoditi vrijeme u mračnim dvoranama. Filmovi su pažljivo odabrani kako ne bi sadržavali neprimjerene scene, brzu izmjenu kadrova, a zvuk je u dvorani prilagođen senzornim potrebama djece.

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine dr.sc. Eva Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinja, i Sandra Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti.

U svibnju senzorne projekcije će se održati na četiri lokacije uz tri odlična filmska naslova.

Prva projekcija u svibnju bit će 8. svibnja u 10 sati u kinu Kinoteka gdje će  prikazati Disneyev klasik Snjeguljica i sedam patuljaka. Snjeguljicu će djeca imati priliku pogledati i u kinu Velebit, Koprivnica 11. svibnja u 11 sati.

Nastavak zagrebačkih projekcija održat će se 10. svibnja u 17:30 u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad gdje će se prikazati švedski animirani film Gordon i Paddy.

“Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica? Gordon i Paddy uskoro će saznati. Gordon i Paddy animirana je adaptacija dječje knjige autora Ulfa Nilssona. “

Svibanj će zaključiti senzorna projekcija u Samoboru 25. svibnja u 11 sati uz film Patke selice.

“Patke selice donose priču o pačjoj obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. I dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za anavanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet.”

Ulaz na projekcije je besplatan, a svoja mjesta za projekcije u Zagrebu možete rezervirati na senzorne@hfs.hr.

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.


pošalji link | verzija za printanje

Održane 20. Ljetne filmske radionice Filmsko-kreativnog studija VANIMA 17.07.2024.
SKIG-ovići triumfiraju: Dva filma na nacionalnim smotrama 17.07.2024.
14.RIJEČNO KINO U KARLOVCU I DUGOJ RESI 17.07.2024.
Objavljeni su rezultati selekcije za natjecateljski program 62. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i 12. Smotre hrvatskog školskog filma 17.07.2024.
Hrvatski film miljenik publike 17.07.2024.
14. RIJEČNO KINO PROVODI VRUĆI VIKEND UZ KUPU 17.07.2024.
Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” 12.07.2024.
22. Gastro film fest u Osijeku – 13.07.2024. 10.07.2024.
14. RIJEČNO KINO NAKON OGULINA DVA DANA U OZLJU 10.07.2024.
Uskoro počinje filmsko ljeto u Fužinama! 10.07.2024.
1-10/5779
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta