Film „Bravo Anamarija“ - dobitnik posebnog priznanja stručnog žirija na 28. Filmskoj reviji mladeži i 16. Four River film festivalu

Dodjelom nagrada zatvoreni 28. Filmska revija mladeži i 16. Four River Film Festival u Karlovcu!

O najboljim filmovima odlučivao je ocjenjivački sud u sastavu: Zdenka Gold, producentica i osnivačica produkcijske kuće Spiritus movens, redatelj i multimedijski umjetnik Tomaž Pavkovič te redatelj i producent Ljubo Zdjelarević.

Film „Bravo Anamarija“ je pohvaljen ovim riječima: „…Ta borba protiv nepravde je osnažujuća i emotivna, a u filmu je nosi prvenstveno glavna glumica. Svojom hrabrošću, simpatičnošću i talentom ona ostavlja neizbrisiv trag. Film naglašava važnost međusobne podrške i zajedništva a cijela ekipa zaslužuje pohvalu za ovu lijepu, smiješnu te nadasve inspirirajuću priču…“

Čestitke svima koji su radili na ovom filmu, posebice Davidu Gašo, Tinu Ostrošić i Ivanu-Stjepanu Lucić. Ali, i svim učenicima koji su glumili i radili na ovom filmu: Anamarija Šoljić (glavna glumica), Armena Ahmetović, Klara Batinić, Mia Dugonjić, Gabrijela Kelava, Matija Ivezić, Lana Čurilović, Doria Petričević, Izidor Stanić, Andrija Vuić, Karla Palajsa i Ognjen Mićović.

Film „Bravo Anamarija“ nastao je kao rezultat radionice igranog filma na 13. Ljetnoj školi filma Gunja.

Jučer su u Karlovcu specijalno priznanje preuzeli gunjanski redatelj Marko Dugonjić, voditelj radionice David Gašo te polaznik radionice i suradnik na filmu Andrija Vuić, obavještava nas tajnica iz Studija kreativnih ideja u Gunji dr. sc. Anita Tufekčić.

Na ovogodišnju Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival bilo je prijavljeno čak 1447 filmova, od čega su u natjecateljski program uvrštena 63 naslova. Broj prijava potvrđuje važnost i kredibilitet ovih manifestacija među mladim filmašima diljem svijeta.

 

20.09.2023.