Izabran voditelj kina Tuškanac

Na 11. sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog filmskog saveza, temeljem provedena postupka po raspisanom natječaju te Preporuci stručnog povjerenstva za voditelja kina Tuškanac izabran je i imenovan Filip Zadro.

Koncept jednogodišnjeg programa kina Tuškanac koji je predstavio novi voditelj kina optimalan je spoj sadržaja najviše kinotečne vrijednosti, filmološkog pristupa zadržavanja i stjecanja nove ciljane publike različitih naraštaja te iznimno promišljenog pristupa kada je riječ o pozicioniranju kina u svijesti gledatelja kao mjesta okupljanja. Neprijeporno znanje, obrazovanje i uistinu jedinstveno poznavanje rada i mogućnosti kina u kojem se i sam filmski obrazovao i jedan je od redovitih posjetitelja, potvrđeni su kroz detaljnu razradu programa koja bi i u europskom kontekstu predstavljao prvorazredni kulturni sadržaj. Promišljen i kritički osvrt, s konkretnim prijedlozima poboljšanja rada kina Tuškanac rezultat su redovite posjećenosti filmskih programa i minucioznog poznavanja ovoga kina, ali i visoke razine tehničkih znanja te adekvatnog odgovora na očekivanja zahtjevnih, posebice mladih, gledatelja kinotečnog programa.

Tridesetogodišnji Filip Zadro diplomirani je filmski redatelj i filmski montažer te magistar komparativne književnosti i sociologije.

19.05.2023.