„Divlje cvijeće“, film naše Karle Crnčević osvojio je prvu nagradu žirija na netom održanom Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma ZINEBI64 koji je u Bilbau ugostio brojne filmaše od 11. do 18. studenog

U Službenoj selekciji kratkometražnog filma, Velika  nagrada za najbolji baskijski kratki film dodijeljen je njenom 13-minutnom dokumentarcu proizvedenom u Elias Querejeta Zine Eskola u San Sebastianu gdje je Karla na usavršavanju od rujna prošle godine. Karla Crnčević je diplomirala dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti nakon čega je radila kao kulturna radnica na brojnim projektima, a suosnivačica je filmskog festivala Unseen koji je ove godine doživio svoje 6. izdanje.

Njen film „Divlje cvijeće“ je od strane žirija na ZINEBA festivalu prepoznat kao dokumentarac koji postavlja „hrabro i pošteno“ pitanje o sjećanju, a nagrada joj je uručena na završnoj svečanosti u impozantnom Teatru Arriaga u Bilbau.

„Film se temelji na materijalu koji je redateljičin otac Pavo snimio jedini dan kad je koristio videokameru. Tridesetak godina kasnije zatražio je od Karle da digitalizira stare snimke zbog čega je redateljica došla na ideju da putem filma od zaborava sačuva materijal koji prikazuje ratna stradanja mjesta i njegova doma u Radovčićima“– stoji u obrazloženju filma.

ZINEBI je jedini međunarodni festival dokumentarnog filma A klase u Španjolskoj, a Akademija filmskih umjetnosti i znanosti ga je akreditirala kao kvalifikatora za Oscara i BAFTU Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti .

A pored brojnih drugih projekata u kojima smo surađivali s ovom talentiranom mladom ženom, najdraža nam je činjenica da smo upravo s njom kao članicom žirija sad već davne 2012. godine započeli i festival djece i mladih DUff. Deset godina poslije nam je zato još veće zadovoljstvo čestitati joj na njenom novom velikom uspjehu.

23.11.2022.