Dani otvorenih vrata Pulske filmske tvornice

Dvodnevnim predstavljanjem svojih besplatnih filmskih i medijskih edukacijskih i produkcijskih programa i projekata Pulska filmska tvornica pridružit će se ovoga petka i subote, 3. i 4. lipnja, manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga.

U petak poslijepodne u Klubu Pulske filmske tvornice ( Stiglicheva 12) predstavit će se interaktivna Zbirka neprofesijskog filma Pule i Istre, analogna filmska oprema i rad na njoj te Pula na filmovima 60 i 70'. U večernjim satima će se predstaviti edukacijski programi Pulske filmske tvornice te filmovi nastali u sklopu njih. Na kraju večeri je druženje uz muziku, spotove i kratke filmove po odabiru DJ vitez Horney-a.

U subotu prijepodne program je  rezervirana za dječje stvaralaštvo, a u 11 sati počinje besplatna dječja radionica animiranog filma za koju se prethodno treba najaviti na e- mail klub.pft@gmail.com s podacima o djetetu.

Manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga 2022. na nacionalnom nivou organizira Ured za udruge Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.


Otvaranje Kluba PFT-a 2011. godine

program

petak, 3. lipanj

17 sati
Predstavljane rada na analognoj filmskoj opremi, od filmskih kamera preko razvijanja i montaže 8 milimetarske vrpce do same projekcije i projektora, a predstavit će se i rad s drugim formatima – VHS i digital 8 te razni tipovi konverzije video signala/slike.

19 sati
Projekcija digitaliziranih filmova snimljenih u Puli 60' i 70' godina.

20 sati
Predstavljane interaktivne Zbirke neprofesijskog filma Pule i Istre.
Prilika je to da se svi vlasnici filmskih vrpci upoznaju s mogućnostima besplatne digitalizacije te trajnog pohranjivanja svojih snimaka u sklopu ovog projekta.

21 sat  
Projekcija nagrađivanih filmova nastalih na produkcijsko-edukacijskim radionicama Pulske filmske tvornice.

23 sat
Filmski tulum i DJ vitez Horney

subota, 4. lipnja

10 sati
Projekcija filmova dječjeg stvaralaštva Pulske filmske tvornice.

11 sati
Radionica animiranog filma za osnovnoškolce
Trosatna radionica izrade fenakistoskopa te kreiranja, pokretanja i transformacije crtanog lika.  

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

08.06.2022.