Everest: Mladi Jeti novi je filmski naslov u sklopu programa Senzornih projekcija

Program senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost održava se već šestu godinu zaredom, a novi film koji će uveseliti mališane u kinima diljem Hrvatske je animirani hit Everest: Mladi Jeti. Spomenuto će filmsko ostvarenje biti prikazano u nekoliko gradova u narednim tjednima: u Samoboru, Zagrebu, Korčuli, Koprivnici, Varaždinu i Kutini!

Film donosi priču o tinejdžerki Yi koja se na krovu svoje zgrade u Šangaju susreće s mladim Jetijem te sa svojim prijateljima kreće u avanturu kako bi ujedinili ovo čarobno stvorenje s a svojom obitelji na najvišoj točki na Zemlji. 

Film će biti prikazan u 28. svibnja u 11 sati u kinu Samobor, 31. svibnja u 11 sati u kinu Tuškanac te u 19 sati u Centru za kulturu Korčula, 1. lipnja u 10 sati u kinu Velebit u Koprivnici, 11. lipnja u 11 sati u 11 sati u kinu Gaj u Varaždinu te 10. lipnja u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Kutini. Sve zainteresirane za dolazak na projekcije pozivamo da se jave na mail senzorne@hfs.hr.

Pod motom "filmsko iskustvo dostupno svima", senzorne projekcije omogućuju i djeci sa senzornim poremećajima da s roditeljima odlaze u kino, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka. Senzorne projekcije prenose izuzetno važnu društvenu poruku, koja se ne odnosi samo na odlazak u kino i gledanje filma nego i na stvaranje zajedništva među djecom, poticanje tolerancije i prihvaćanja različitosti te širenje pozitivnih društvenih vrijednosti.

U projekt je uključeno još kina diljem Hrvatske, a informacije o novim projekcijama bit će naknadno objavljene na stranicama Hrvatskog filmskog saveza. Ovim putem pozivamo sve gradove i kina da se uključe i podrže projekt te tako doprinesu integraciji djece s teškoćama u razvoju u lokalnu zajednicu.  Sve dodatne informacije možete saznati na adresi senzorne@hfs.hr

Senzorne projekcije održavaju se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

26.05.2022.