Online radionica animiranog filma za edukatore

Nakon radionice animiranog filma za edukatore održane u Varaždinu te online radionice održane za edukatore s područja Grada Zagreba, počinju prijave za novu online radionicu za edukatore s područja Karlovačke županije i šire.

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a u partnerstvu s Filmsko-kreativnim studijom VANIMA bit će održana još jedna online radionicu animiranog filma za sve odgojno-obrazovne djelatnike koji  žele vještinu izrade animiranog filma prenijeti u vrtićke skupine i učionice. Na radionici će biti usvojen osnove filmske teorije i filmskog jezika, nekoliko metodičkih scenarija za nastavu filma i ovladavanje praktičnim vještinama potrebnim za nastajanja animiranog filma. Cilj je edukacije osposobljavanje edukatora za prenošenje filmskih znanja i vještina.

Radionica je osmišljena i realizirat će se u skladu s ishodima Kurikuluma Hrvatskoga jezika (predmetno područje kultura i mediji) i međupredmetnim temama.

Edukaciju je osmislila i vodit će je osnivačica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec, a uz nju će praktični dio edukacije, te tehničku izvedbu i montažu voditi voditelj Hrvoje Selec.

Radionica će se održavati online putem nedjeljom u jutarnjim satima počevši od 29. studenoga 2020. Pozivaju se svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici (učitelji, nastavnici, odgojitelji) s područja Karlovačke županije i šire da svoje prijave za sudjelovanje podnesu na mail vanima@vanima.hr do 25. studenog 2020. Radionicu financira Agencija za elektroničke medije preko Javnog poziva za poticanje medijske pismenosti i besplatna je za sudionike, a broj mjesta je ograničen.

20.11.2020.