Vesela plovidba Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala

Od utorka festivali su u Karlovac donijeli mnoštvo projekcija, radionica i druženja mladih i poznatih filmaša. Program će se zatvoriti u subotu 14. rujna dodjelom nagrada u 12h u Aquatici.

Događanja na 24. Filmskoj reviji mladeži i 12. Four River Film Festivalu počela su već u utorak ujutro. U Gradskom muzeju Karlovac su u 10 i 12 održane dvije projekcije dječjih filmova, odabir najboljih ostvarenja s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, kao svojevrsna nastava medijske kulture za učenike osnovnih škola, nazvane Dječje filmsko stvaralaštvo 1 i 2, s voditeljicama nastave Petrom Bjelajac, Anom Đordić, Margaretom Đordić, Jelenom Modrić, Ivančicom Šebalj i Anom Vine, a u 14 sati u Zorin domu debata Trebaju li za nasilje maloljetnika zakonski odgovarati njihovi roditelji ili skrbnici, koju je vodio dr. sc. Boško Picula, koji je uz Anu Đordić i Dinku Radonić,  i selektor službenog programa.

Četvrtak je označen trećom i četvrtom službenom projekcijom u Zorin domu, u 9.30 te u 12 sati, uz koje su se predstavili Prodigy Camp odnosno Animation Elephant, dok su u Gradskom muzeju u 10 i u 12 sati održane peta i šesta projekcija i nastava Dječje filmsko stvaralaštvo.

Na nekoliko lokacija u gradu održan je radioničko-teoretski program za učenike i mentore, a program je od 18.30 nastavljen druženjem na Dobri, gdje su prikazana tri filma, debitantski sedamnaestminutni film Tina & Sendy scenaristice i redateljice Hani Domazet. Publici je film predstavila članica festivalskog žirija Tihana Lazović, koja igra jednu od glavnih uloga i direktorica fotografije Dinka Radonić, ovogodišnja selektorica Four Rivera. Prikazani su još i Ultra scenarista i redatelja Igora Jelinovića, te Kol'ko god nas noge nose, autobiografsko ostvarenje redateljice Renate Lučić.

Osim natjecateljskog programa, danas se nastavljaju edukacijski i dodatni program. U edukacijskom dijelu radionicu će održati Frano Mašković, Tomislav Šoban, Milivoj Kuhar i Dinka Radonić, a na Kupi, u dvorištu Starog grada Ozlja (u suradnji s Družbom “Braća Hrvatskoga Zmaja”) prikazuje se film Lada Kamenskiredatelja Sare Hribar i Marka Šantića u kojem glavnu ulogu igra Frano Mašković, koji će i predstaviti film na projekciji.

Foršpan Revije i Festivala možete pogledati na ovom linku: https://vimeo.com/287419855, a više o festivalima saznati na internetskoj adresi: https://frff.com.hr/

13.09.2019.