Otvorene prijave za ljetnu filmsku radionicu u Kraljevici

Hrvatski filmski savez i ove godine organizira čak četiri filmske radionice, a s obzirom na to da se svake godine broj polaznika za radionice u Kraljevici popuni u rekordnom roku, ne čekajte zadnji tren s odlukom o tome kako ćete provesti ljeto.

Ljeto u Kraljevici idealna je prilika da iskoristile uživanje na moru ali i naučite puno o filmskoj tehnici te se usmjerite prema profesionalnom bavljenju filmom. Prijave za nezaboravne ljetne filmske dane u Kraljevici su otvorene i traju tijekom mjeseca svibnja.
Radionice za djecu i mladež pod nazivom “Od ideje do realizacije” za igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 22. do 29. srpnja 2019.

Na radionicama mogu sudjelovati svi zainteresirani u dobi od 12 do 17 godina, a priliku da upoznaju filmsku tehniku i postanu novi Quentin Tarantino imat će svi od 12-14 godina na radionici za igrani film. Ako pak sebe više vidite u svijetu likova iz crtanog filma, možete se prijaviti i za radionicu animiranog filma.

Za one malo starije, od 15 do 17 godina otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i prenošenja istih na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.

Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost i ove godine imate prilike da u 7 dana druženja i zajedničkog rada upitate sve što god poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma.

Ne razmišljaj previše, prijavi se i proživi svoje najbolje filmsko ljeto u Kraljevici.

Više o prijavama pročitajte ovdje.

24.04.2019.