Monsterclass sa Sunčicom Anom Veldić

U petak, 1. veljače na nišanu prvog ovogodišnjeg Monsterclassa nalazi se Sunčica Ana Veldić, filmska autorica koja svoj impresivni eksperimentalno-dokumentaristički opus istovremeno gradi na čak tri platforme: kinoklubaško-amaterskoj, akademskoj i – veterinarskoj!

Njeno eksperimentiranje s rodovima i modusima filmskog stvaranja ščepalo je pažnju svjetski priznatih festivala i filmskih kritičara, a nas je razoružala neposrednošću, nepredvidljivošću i osebujnom tretmanu svojih ljudskih i neljudskih protagonista.

Pričat ćemo o autorskom filmu i načinu rada u Kinoklubu, idejama, istraživanju, igranju sa rodovima, slobodi stvaranja, misterioznim putevima kojim autor dolazi do protagonista, te još su čudnovatijim procesima kojima odabire dokumentarističke postupke kojima ih predstavlja i oblikujete. Koje su razlike između institucijskog i vaninstitucijskog obrazovanja, jesu li ta dva svijeta praktično spojiva, na koji način mogu funkcionirati zajedno & što se uopće iz svog tog kaosa može naučiti? Kroz te, ali i mnoge druge elemente koji oblikuju autorsku personu, najavljujemo Sunčicine nove uratke, dugometražni prvijenac i prognoziramo budućnost hrvatskog amaterskog filma.

Dok Sunčicu rešetamo pitanjima, gledamo izbor njenih kratkometražnih uradaka:

BEAUTY SHOTS, 3'53''
NISTE MI NI DO KOLJENA, 8'23''
PRECIJENJENA DRAMATURGIJA, 20'42''
TENANT, 2'59''

Druženje počinje u 20 sati, program se odvija u projekcijskoj dvorani Kinokluba, a ulaz je besplatan.

Za više informacija slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte promocija@kkz.hr ili broj mobitela 091 3386423 (Dražen).

30.01.2019.