„Melting Street“ uvršten u program 25. Trst Film Festivala

Dokumentarni film pulske redateljice Ivane Hrelja „Melting Street“ bit će prikazan izvan konkurencije na 25. Trst Film Festivalu, koji će u organizaciji Alpe Adria Cinema biti održan od 17. do 22. siječnja 2014. u Trstu.

Film u produkciji Pulske filmske tvornice nastao je za vrijeme održavanja urbane intervencije tršćanske umjetnice Elise Vladilo u Istarskoj ulici u Puli, ispred Multimedijalnog centra LUKA, u povodu obilježavanja Dana grada Pule 5. svibnja 2013.Organizator događaja, zahvaljujući kojemu je Istarska ulica dobila novo ruho, bila je Udruga MMC LUKA.U akciji su sudjelovali brojni volonteri, građani Pule i kolege umjetnici, koji su Elisi pomogli da oboji ulicu. Rezultat je 18-minutni dokumentarni film u kojemu je korišten materijal polaznika Snimateljske radionice vrsnog HRT-ovog snimatelja Andija Mošnje održane u sklopu Zimske radionice izrade filma Pulske filmske tvornice.

Premijera filma održana je 26. listopada u MMC-u LUKA, a prisustvovale su joj obje autorice .

"Melting Street"- režija: Ivana Hrelja; snimatelj: Zlatko Pančić; montaža: Zlatko Pančić i Marko Zdravković-Kunac; produkcija: Pulska filmska tvornica.

17.12.2013.