Blank_filmski inkubator

Početak šest filmskih radionica u Zagrebu

Blank_filmski inkubator, udruga članica Hrvatskog filmskog saveza, već deset godina organizira filmske radionice diljem Hrvatske. Blankovi filmovi bili su u konkurenciji filmski festivala u Zagrebu, Motovunu, Puli, Locarnu, Tampereu, Trstu. Riječ je o filmskim radionicama za sve uzraste (djecu, srednjoškolce, građanstvo, umirovljenike). Novina su radionice Srednjoškolci za srednjoškolce koju samostalno vode iskusni srednjoškolci te radionica NGO promo posvećena civilnom sektoru u kojoj se obrađuje kako napraviti dobar promo video. Radionica za djecu, srednjoškolce, umirovljenike i NGO promo su besplatne! Blankove filmske radionice su:

Početna filmska radionica za građanstvo (prijave se primaju do 5.11.)

Početna filmska radionica za djecu (prijave do 8.11.)

Srednjoškolci za srednjoškolce (prijave do 7.11.)

Početna filmska radionica za umirovljenike (prijave do 5.11.)

Napredna radionica digitalne montaže (prijave do 8.11.)

Radionica: NGO promo ( prijave do 14.11.)

Sve početne radionice obuhvaćaju: uvod u kratki film (gledanje kratkih filmova i diskusije), scenarij (od ideje do knjige snimanja), kameru/rasvjetu (fresnel rasvjeta, rad s izmjenjivim prime objektivima te HD i DSLR kamerom), zvuk (rad s miksetom, pecaljkom i usmjerenim mikrofonima), montažu (osnove softvera, efekti, kolor korekcija, eksportanje), produkciju i rad s glumcima. Svaki od sudionika napraviti će scenarij, a po najboljim scenarijima snimaju se kratki filmovi. Radi se s vrhunskom opremom u HD formatu.

Polaznici će po završetku radionice steći temeljno praktično znanje za rad na filmu. Voditelji radionica su profesionalni filmaši s dugogodišnjim iskustvom: Sonja Tarokić, Hana Jušić, Toni Skorić, Dario Juričan, Igor Jelinović i Daniel Bakotić. Više informacija o radionicama:  www.filmskeradionice.org

26.09.2013.