Novosti

Facebook HFS
13.09.2018.
Radionica filmske kritike i analize 2018.

Kinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize.

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na internetskoj stranici Kinokluba Zagreb.

Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 30. rujna 2018. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s recentnog festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova odabrat će se šest do sedam polaznika radionice.

Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u listopadu i studenom 2018. u prostorijama Kinokluba Zagreb.

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Za vrijeme trajanja radionice polaznici su dužni usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine i još jedan duži tekst.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović-Pentić uz asistenciju Darija Devića.

Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com.

If it is such a hair extensions with a wig, the bangs hairstyle, and the long straight hair wigs hairstyle that matches the back is more delicate and beautiful, and the hair extensions uk bangs can also shape the charm of the human hair extensions uk princess.

Izložba fotografija (i novi film) Vladimire Spindler

On/a

U petak je u Galeriji Događanja, u sklopu Centra Knap u Zagrebu, svečano otvorena tematska izložba On/a autorice Vladimire Spindler sastavljena od sedamnaest fotografija na platnu, dimenzija 50 puta 60 centimetara, a njome se postavljaju pitanja... »više

23. filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festival

Korana

U tekstu Razlozi razdvajanja revijske prezentacije filmskog i videostvaralaštva djece i mladeži, objavljenom u biltenu Hrvatskog filmskog saveza Zapis, broj 54, lipnja 2006. godine, navodi se kako je dotadašnje organiziranje u dvije revije, dječjeg odnosno stvaralaštva odraslih... »više

Radionica snimanja filmova u jednom kadru

One Take Film Festival u suradnji s Kinoklubom Zagreb organizira filmsku radionicu posvećenu jednom kadru... »više

Višestruko nagrađivani dokumentarni film Srbenka Nebojše Slijepčevića 11. rujna otvara Reviju i Festival u Karlovcu!

Kraj ljeta i početak školske godine u Karlovcu, već tradicionalno protječu u znaku filma - od 11. do 15. rujna grad na četiri rijeke postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva... »više