Novosti

Facebook HFS
25.05.2017.
JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI!

Osnovnoškolci, želite li biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine? Srednjoškolci, ako još niste okušali svoju sreću u filmskom stvaralaštvu, ovo je prava prilika za vas!

Još 7 dana otvorene su prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu i 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to, u četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.

Ovogodišnja, 55. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece bit će održana u Sisku, od 28. rujna do 01. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Sisak.

Uvjete prijave i online prijavnicu za Reviju možete pronaći ovdje.

Sa skoro 600 prijava iz 36 zemalja svijeta, 4.000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Revija i Festival održavaju se od 12.do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Novost u ovogodišnjem programu je mogućnost prijave i ostvarenja koji još nisu gotovi – tzv. work in progress. Riječ je o novouspostavljenoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala. Prijave za navedenu kategoriju bit će otvorene zasebno i bit će moguće do 01. kolovoza.

Uvjete prijave za Reviju i Festival kao i online prijavnicu možete pronaći ovdje.

Prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2017. godine!

GRANICE: RAZDVAJANJE, TRANZICIJA I ZAJEDNIŠTVO

Zagreb - 5. lipnja 2017. (9.30 – 18.00 sati)
Rijeka - 6. lipnja 2017. (12.00 - 16.00 sati)... »više

Osmi VAFI pod pokroviteljstvom Vlade RH i u znaku Kine

Osmi VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin bit će održan u Varaždinu od 30. svibnja do 4. lipnja pod pokroviteljstvom Vlade RH, a u znaku zemlje partnera Kine. Na ovogodišnji festival pristiglo je 693 animiranih filmova iz čak 69 zemalja... »više

65 godina Kino kluba Split – predavanje o Kino klubu u Galeriji umjetnina

U četvrtak, 25.05.2017 u 19h u Galeriji umjetnina održati će se uvodno predavanje/panel diskusija na temu povijesti Kino kluba Split, a u sklopu kojih će posjetitelji imati priliku pogledati nekoliko filmova, poglavito iz opusa Ante Verzottija... »više

Kino Tuškanac od 21. do 28. svibnja 2017.

Recentni igrani i dokumentarni filmovi, zvijezde francuskog filma, Zagreb Book Festival

Novi naslovi u distributerskom ciklusu su najnovija drama Xaviera Dolana Samo je kraj svijeta i nagrađivana talijanska komedija Potpuni stranci Paola Genovesea... »više