english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2003.
44

In memoriam

IN MEMORIAM MILIVOJU HUBEKU

Zagreb, 7. studenoga 1933 – Zagreb, 25. studenoga 2003.

Milivoj Hubek bio je jedan od rijetkih majstora i inovatora u kinematografskoj tehnici. Počeo je kao naučnik kasnih četrdesetih godina prošloga stoljeća u Kinotehnici na Svačićevu trgu kod začetnika kinematografske tehnike u nas, Rudolfa Godlera, i tu je započela ljubav za filmske strojeve, koja će ga držati do posljednjega časa njegova života. U tehničkom servisu televizije proširio se njegov interes da bi u Filmoteci 16 i Zagreb filmu njegove tehničke inovacije došle do punog izražaja. Bio je pravi zaljubljenik filma – a mogao je osjetiti kod kinoprojektora, montažnog stola ili filmske kamere uvijek onaj šum ili zupčanik koji treba zamijeniti da bi opet služio svojoj svrsi.
Nezamjenljiv je Milivoj bio kod tehničkih ekipa na svim filmskim festivalima u našoj zemlji, kod svih najvažnijih projekcija filmova. Uvijek je bio prisutan kao dobri duh i bili smo sigurni da će sve teći po planu i da će slika i ton s projektora u njegovim rukama biti najbolji.
Hvala mu za sve što je s ljubavlju i visokim profesionalizmom učinio za našu kinematografiju, uvijek sâm u maloj kabini sa svojim prijateljima, filmskim projektorima.

Ernest Gregl

IN MEMORIAM SVEMIRU PAVIĆU

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta