english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2016.
81

AKTUALIJE

Otvoreno pismo DHFR o ostavci urednika Trećeg programa Hrvatske televizije

Prenosimo otvoreno pismo Društva hrvatskih filmskih redatelja vezano uz ostavku Deana Šoše na mjesto urednika Trećeg programa HRT-a, od 15. ožujka 2016.

HRVATSKA RADIOTELEVZIJA
g. Siniša Kovačić,
v.d. glavnog ravnatelja

Poštovani,

Kao udruga filmskih autora i profesionalaca, osjećamo potrebu izreći  naše mišljenje o najnovijim događajima vezanim uz vodstvo Trećeg programa Hrvatske televizije.

Informirani  smo da je urednik Trećeg programa Dean Šoša, kao moralni čin uslijed promjene vodstva HRT-a, stavio svoj mandat na raspolaganje. Po našem najdubljem uvjerenju, on ne samo da ne zaslužuje da njegova ostavka bude prihvaćena, nego zaslužuje javnu pohvalu za svoj dosadašnji rad.

Treći program HRT-a sustavno radi na promicanju autorskog filma, kojem pripada i hrvatska kinematografija, pa tako senzibilizira gledatelje koji će danas i sutra činiti publiku domaćeg i europskog filma, a nasuprot općoj komercijalizaciji i trivijalizaciji medijskog prostora. Treći program sustavno predstavlja filmske klasike, te tako pridonosi razvoju filmske kulture gledatelja. Zbog svega toga, a ne sporeći pravo HRT-u da autonomno vodi kadrovsku politiku, želimo upozoriti da je Treći program jedinstvena vrijednost hrvatske kulture, televizijski program kakvog nema u širokom krugu nama susjednih zemalja. Upravo po postojanju takvog javnog programa, jedinstveni smo - i u stručnim krugovima to nerijetko s ponosom ističemo.

Taj program osmislio je Dean Šoša, on je njegova vizija i njegov projekt,  pokrenuo ga je od nule i stvorio s minimalnim resursima. U strpljivo građenje tog projekta uložio je veliki trud, znanje i energiju.

Vjerujući da nema te vlasti ili  uprave  kojoj može biti cilj rušiti nešto što je dobro i uspješno, pozivamo vodstvo HRT-a da ne prihvati ostavku Deana Šoše – jer on je primjer odgovornog i kompetentnog urednika, koji je stvorio program kojim se naša kulturna zajednica ponosi.

Za Društvo hrvatskih filmskih redatelja:
Danilo Šerbedžija, v.r.
predsjednik

*** ***

Otvoreno pismo HDFK o ostavci Deana Šoše na mjesto urednika Trećeg programa HRT-a
Priopćenje za medije HRUP-a i DHFR-a, glede nezadovoljavajuće suradnje ministra kulture Zlatka Hasanbegovića s HAVC-om
Priopćenje za javnost HRUP-a i DHFR-a, glede nezadovoljavajućeg odnosa tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića prema hrvatskoj kinematografiji

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta