english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2013.
75

SJEĆANJE NA KRSTU PAPIĆA (1933–2013)

Antonio Nuić: Za boljitak kinematografije

Antonio Nuić, predsjednik DHFR: U ime Društva hrvatskih filmskih redatelja želim prije svega izraziti sućut obitelji, užoj i široj rodbini, prijateljima našeg dragog kolege Krste Papića. Poznavati Krstu Papića za mene je osobno značilo i poznavati čovjeka čiji redateljski, autorski i umjetnički opus predstavlja jedan od temelja na kojima je izgrađena cjelokupna hrvatska kinematografija. Lisice, Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj, Život sa stricem, Izbavitelj, Kad te moja čakija ubode, Čvor, Mala seoska priredba, Nek’ se čuje i naš glas samo su neki od naslova iz ovog bogatog, inventivnog i nadasve hrabrog opusa.

Osim umjetničkog djelovanja Krsto Papić se bespoštedno i neumorno bavio i djelovanjem za boljitak kinematografije na širem, društvenom planu. Tu je, jednako kao i u svom umjetničkom djelovanju iskazivao beskompromisnu hrabrost i poštenje. Kroz svoje zalaganje za poštivanje autorskih prava i zalaganje za očuvanje kinematografije kao djelatnosti je djelom i savjetom pomagao onima koji ostaju iza njega, nama malo mlađima, kako bi  mogli nastaviti tamo gdje je on stao.

Poštovani kolega Papiću, dragi Krsto, ostavili ste nam jako puno. Hvala vam.

*** ***

Krsto Papić: Vratite naše filmove našoj djeci
Petar Krelja: Dramaturška radionica Corso
Mate Matišić: Partijski funkcionari, prvoborci i novohrvati
Veljko Bulajić: Zaista je imao što da kaže
Vinko Brešan: Bili smo njegova filmska djeca
Milan Bandić: U službi boljeg i pravednijeg svijeta

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta