english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2003.
42

Klubovi

SURADNJA HRVATSKOGA FILMSKOG SAVEZA I ODSJEKA ZA POVIJEST UMJETNOSTI FILOZOFSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Dr. Jasna Galjer voditeljica izbornog kolegija Povijest fotografije na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Nakon uspješne suradnje, započete uvođenjem filmskih projekcija (P. Greenaway, Prosperove knjige, L. Riefenstahl, Trijumf volje i L. Bunuel, Andaluzijski pas i Zlatno doba) u nastavni program kolegija Likovna kritika 2001/2002. Suradnja se nastavlja i ove godine. Novi sadržaji, koje obuhvaća tematski raspon izbornoga kolegija Povijest fotografije koji je 2002/2003. uvršten u program studija na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu prvi put, otvaraju niz mogućnosti za suradnju. Posebno s aspekta intermedijalnosti suvremene fotografije, koju bez primjene interdisciplinarnih metoda u nastavnom procesu nije moguće ilustrirati. U tom kontekstu autorski opus Tomislava Gotovca izdvojen je kao primjer kompleksnosti mnogoznačnog odnosa fotografije i filma, intertekstualnosti i intramedijalnosti, alternativnog modela interpretacije popularne i vizualne kulture. S odobrenjem autora Filmski savez ustupio je izbor ovih filmova: Tomislav Gotovac, Ella, Pravac, Kružnica, Plavi jahač i Glenn Miller, koji predstavlja jedan od mogućih retrospektivnih presjeka eksperimentalnoga filmskog stvaralaštva Tomislava Gotovca, koji je posebno aktualan u trenutku objavljivanja monografije i njegovog sudjelovanja na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu. Budući da se nastava izbornog kolegija Povijest fotografije održava na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta i za nastavnič ki smjer ALU, održane su dvije projekcije filmova (obje u četvrtak, 9. travnja 2003). Odziv, zanimanje i reakcije studenata bili su iznimni, što potvrđuje da suradnja s Hrvatskim filmskim savezom znači znatno obogaćivanje nastavnog programa novom kvalitetom sadržaja i prezentacije.

Jasna Galjer

75 GODINA, PA TI VIDI...
USUSRET JUBILEJU
ZNANJE KAO GLAVNI PREDUVJET
DJEČJA ŠKOLA ANIMIRANOGA FILMA
FILMSKE VEČERI ČETVRTKOM

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta