english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
39

Mozaik

MEDIJSKA OBAVIJEST

OTOKULTIVATOR 2 - LJETNA ŠKOLA KULTURE EASA - Hrvatska Multimedijalni institut Udruženje za razvoj kulture

Od 15. do 25. srpnja 2002, u organizaciji Udruge studenata arhitekture EASA-Hrvatska, Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture iz Zagreba, uspješno je realiziran prvi dio Otokultivatora 2. ljetne škole kulture, u prostorima bivše vojarne i izbjegličkog centra Samogor u Visu. Otokultivator je organiziran prema načelu EASA-e, tradicionalnog skupa studenata arhitekture iz Europe (organizatori, voditelji, radionice, sudionici, dnevna podjela dužnosti, večernji filmski i glazbeni program), a okupio je oko tristo mladih ljudi, većinom studenata iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Svaki sudionik Otokultivatora pohađao je jednu od petnaest radionica (dizajnerska, likovna, dramska, žonglerska, izrada zmajeva, etno, zlobubnjarska, kreativnog pisanja, stripa, produkcija glazbe…). Također je uspješno realiziran i kulturni program s internacionalnim gostima, koncertima, kazališnim i plesnim predstavama, projekcijama crtanih i igranih filmova na Opakom i Naopakom stageu u Samogoru, na pozornici Doma kulture u Visu i raznim drugim mjestima u gradu Visu i oko njega.
Posebno smo ponosni na to što, kao i prošle godine, ni ove godine nitko iz Otokultivatora (izvođači, organizatori, sudionici…) nije napravio nijedan prekršaj, a suradnja s viškom policijom bila je uspješna, uz uvažavanje i razumijevanje specifičnosti lokalnih potreba i kompleksnosti Otokultivatora.
Drugi dio ovogodišnjeg Otokultivatora: EASA SENSES počeo je 27. srpnja. Više od 350 studenata arhitekture i arhitekata iz cijele Europe sudjelovalo je u radu 24 radionice. Projektni su zadaci bili vezani za specifične lokacije na otoku, jer je metoda rada SENSES-a vezana uz izravne intervencije u prostoru. Lokacije, odabrane tijekom dvogodišnjih aktivnosti na otoku, prepoznate su kao mjesta pogodna za reprogramiranje otočke infrastrukture i otkrivanje njegovih potencijala.
Život i rad na samoj lokaciji proizveo je na kraju uporabljive fizičke modele u prirodnom mjerilu, koji služe kao provjera dizajnerskih ideja i poticaj za reakciju stanovnika otoka. Programe radionica pratila su predavanja i rasprave u večernjim terminima, na kojima su gostovali priznati stručnjaci za teme Mediterana, održivog razvoja, urbanog planiranja i turizma i novih tehnologija.
Otokultivator 2 nastavlja težnje organizatora u predstavljanju kulturnog turizma, odmora usmjerena na produkciju, a ne na konzumerizam.

*** ***

MEĐIMURJE U AUSTRALIJI
NA KRAJU SEZONE
GOSPODARI SVJETLUCANJA
VELIKO ZANIMANJE PUBLIKE
BOGAT PROGRAM U GRADSKOJ KNJIŽNICI
MONOGRAFIJA ANTE BABAJA
USPJEŠNO PREDSTAVLJANJE HRVATSKOG FILMA
Treća revija Hrvatski film i video u Širokom Brijegu
NJEMAČKI AVANGARDNI FILM 20-IH GODINA
Program
Program projekcija Filmskog centra
OTVARANJE I PROGRAM MMC KUGLANA 2

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta