english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2002.
39

Povodi

HRVATSKI AUTORI U LUXEMBOURGU

UNICA 2002.

Na ovogodišnjem Svjetskom festivalu neprofesijskih filmskih autora, održanom u Luxemburgu, od 23. kolovoza do 1. rujna, Hrvatsku su predstavljali: Goran Čače, splitski autor, rođen 1979, student četvrte godine na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, s dokumentarno-eksperimentalnim videom Poljička cesta 25, s kojim je inače osvojio treću nagradu na 33. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva u Daruvaru; Vjekoslav Živković, rođen 1983. u Karlovcu, s animiranim filmom Anomija, s kojim je na 33. reviji u Daruvaru osvojio treće mjesto, te s animiranim videoradom Komarac; Goran Škofić, rođen 1979. u Puli, student treće godine Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, sa studentskim eksperimentalnim videom Kuća lutaka, inače dobitnik nagrade Oktavijan u kategoriji eksperimentalnog filma na Danima hrvatskog filma u Zagrebu, 2002. i Darko Duda, rođen 1971. u Rijeci, diplomirani brodski elektroničar na Pomorskom fakultetu u Rijeci koji se profesionalno angažirao na Radiju Svid i na Radiju O.K., a bavi se i samostalnim umjetničkim projektima video i audioprodukcije. U Luxembourgu se predstavio animiranim videom The End.
Vjekoslav Živković osvojio je u Luxembourgu Srebrnu medalju u kategoriji Nacionalnih programa te nagradu Prix Jeunesse, za animirani film Anomija, a Goran Čače nagrađen je, kao jedini dobitnik, Srebrnom medaljom u kategoriji Filmskih škola, za eksperimentalni video Poljička cesta 25. dp

*** ***

PRVIH SEDAM DESETLJEĆA KINOKLUBA ZAGREB

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta