english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
53

Klubovi

Započela Filmska škola Kinokluba Split

Prvim okupljanjem ovogodišnjih polaznika, održanim 7. veljače, započela je Filmska škola u organizaciji Kinokluba Split, koja će potrajati tri mjeseca, tijekom veljače, ožujka i travnja. Škola je koncipirana kao ciklus predavanja iz područja filma i videa, a predavači su Joško Jerončić, koji polaznike upoznaje s teorijom filma, Jurica Pavičić, koji govori o povijesti filma i uvodu u scenarij, Ante Verzotti, koji polaznike upoznaje s filmskom tehnikom, Ivica Bošnjak, koji vodi dio tečaja o videotehnici i Dan Oki, koji predaje o videoartu i novim medijima.

Praktični dio Filmske škole uključuje rad s kamerom, koji vodi Boris Poljak, snimanje filmske vježbe i digitalnu montažu. Polaznici se često nakon završetka Škole aktivno uključuju u rad Kinokluba Split, a zabilježeno je i više slučajeva pokretanja novih filmskih i videoklubova u drugim mjestima, iz kojih su dolazili polaznici Škole.

Kinoklub Split, koji djeluje u prostorijama u Savskoj ulici b.b., u zgradi bivšeg Doma omladine Split, već godinama organizira i uspješno provodi filmske škole, namijenjene svima koji žele savladati osnove neprofesijskoga filmskog stvaralaštva, a možda učiniti i koji korak ka filmu kao budućoj profesiji. Škola sad već ima tradiciju od više desetljeća i jedina je te vrste u Dalmaciji, pa osim najčešće mlađih stanovnika Splita često privuče i polaznike iz Šibenika, Zadra, Makarske i drugih dalmatinskih gradova i mjesta.

Duško Popović

Danijel, Vujnica i tri pala druga
Otvorena zbirka filmske opreme kinokluba Slavica
Plodni kvartal KK Zagreb
Novosti iz ŠAF-a
Zaprešićke novosti
Tečajevi, radionice i projekcije autorskog studija FFV

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta