english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
53

Klubovi

Zaprešićke novosti

* * *

U njemačkom gradu Schwennigeru održan je 18. i 19. studenog 2005. Kurzfilmfestival, festival koji prikazuje, tako kažu, sve vrste filmova — od trasha do poluholivudske produkcije. Iz produkcije FKVK Zaprešić prikazani su filmovi Život je..., Da, draga, Hula-hula i Povratak. E, sad, nisu nam rekli pod koju su kategoriju svrstali te naše filmove, ali mi pretpostavljamo u onu polu-holivudsku.
Ako vas put nanese na adresu
www.kino-spektrum.de/index.html
,
negdje u rujnu, možda uspijete otkriti i neke podatke o festivalu.

* * *

Da, draga Jadranka Lopatića

Mednarodni videofestival TOTI održan je 26. studenog 2005. u Mariboru. Ove godine nešto su okasnili s festivalom, pa smo El Presidente Klarić i ja morali napustiti dragu nam Državnu reviju kako bi se iz Đurđevca pojavili u Mariboru. I samo da se zna: Slovenci možda jesu u EU, ali ceste su im bile neočišćene. No, dobro. Nakon što smo očistili cipele od snijega i pronašli ostatak naše ekipe što je potegnula čak iz Zaprešića, pogledali smo »najbolše od slovenskoga, tudi in pak mednarodnega video stvaralaštva«. Zanimljivost je festivala što oni unaprijed žiriraju pa na projekciji prikažu samo prvonagrađene. Film Povratak dobio je diplomu za animirani film, Da, draga osvojio je treće mjesto u istoj kategoriji, a Stolac je pokupio drugo mjesto u kategoriji eksperimentalnoga filma. S obzirom na to da su ove godine slavili i stotu obljetnicu filma u Deželi, a ujedno i trideset petu obljetnicu Foto in video kluba Maribor, nagrade su bile malo zlaćanije nego prijašnjih godina: uz papirnate certifikate dobivala se i statua. Prijave za sljedeći festival su u rujnu, o čemu se možete informirati na internetskim stranicama FVK Maribor www.fvk-mb.com.

* * *

Otprilike u isto vrijeme održan je i festival YOUKI (Internationales Jugend Medien Festival) u austrijskom gradiću Welsu. Festival je to mlađih od dvadeset godina, gdje su prikazana četiri naša filma: Lutka, Hula-hula, Život je... i Sasvim običan dan u dvorištu FKVK-a Zaprešić. Hula-hula je osvojio cijenjenu nagradu žirija (Würdigungspreise der Jury — tko zna njemački?). Evo web-adrese i toga festivala: www.youki.at.

* * *

U Ljubljani je, od 13-17. prosinca 2005, drugi put održana Animateka (International animation film festival), koja »prikazuje animirane filmove profesionalnih producenata i neovisnih autora, zajedno sa studentskim i diplomskim animiranim filmovima«. U konkurenciji je prikazan zaprešićki film Da, draga, a u bloku filmova za djecu Hula-hula. Pojedinosti potražite na www.animatekafestival.org.

Jadranko Lopatić

Danijel, Vujnica i tri pala druga
Otvorena zbirka filmske opreme kinokluba Slavica
Plodni kvartal KK Zagreb
Novosti iz ŠAF-a
Započela Filmska škola Kinokluba Split
Tečajevi, radionice i projekcije autorskog studija FFV

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta