english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2006.
53

Klubovi

Novosti iz ŠAF-a

ŠAF na festivalu Videotivoli u Finskoj

Filmovi ŠAF-a i dalje se intenzivno prikazuju na raznim festivalima po cijelom svijetu. Početkom ožujka, na festivalu Videotivoli u Tampereu (Finska), prikazana je cjelokupna prošlogodišnja produkcija ŠAF-a (Voda, Ograda, Veseli dan i Frka, strka i zbrka). Pozivi su stigli i iz Australije, za festival Little Big Shots, na kojem će biti prikazan film Voda, iz Portlanda (SAD), gdje u okviru Lil Longbaugh Film Festivala organizatori žele prikazati Veseli dan te za Mill Valley Film Festival (Kalifornija, SAD). National Gallery of Art iz Washingtona želi prikazati izbor filmova filmova ŠAF-a u okviru projekcija koje se tamo povremeno organiziraju. Posljednji poziv stigao je iz Osake (Japan), gdje bi organizatori Osaka European Film Festivala željeli prikazati izbor filmova ŠAF-a.

Frka, strka i zbrka

Filmska radionica u Dubravi

U organizaciji Centra za film i video Narodnoga sveučilišta Dubrava, a uz financijsku pomoć Hrvatskoga filmskog saveza, u Dubravi je (kao dio programa Zima u Dubravi), od 9. do 13. siječnja 2006. održana radionica animiranoga filma. Za radionicu se prijavilo trinaest učenika od prvog do šestog razreda, koji su za svoj filmski prvenac odabrali vrlo zanimljivu priču o zgodama i nezgodama jednog mjesečara. Svaki za sebe nacrtali su i izanimirali trinaestak duhovitih epizoda, u uobičajenoj tehnici crteža na papiru, koji su zatim obojeni i obrađeni u računalu, gdje je filmu dodan i zvuk. Zbog složenosti projekta film nije u potpunosti završen za vrijeme trajanja radionice, tako da je na završnoj projekciji malim autorima i roditeljima prikazana nedovršena verzija, no i to je izazvalo iskreno oduševljenje svih okupljenih.

Cijena jednog štifta iznosi 20 kn (PDV uključen), a mogu se naručiti u ŠAF-u ili na tel: 040 312 088.

Edo Lukman na radionici u Francuskoj

Od 6. do 10. ožujka, u francuskom gradu St. Quentinu, održana je filmska radionica animiranoga filma, kojoj je voditelj bio Edo Lukman. U radionici je sudjelovalo 26 učenika škole Marthe Lefevre, u kojoj je i prošle godine održana vrlo uspješna radionica, a četvero učenika te škole sudjelovalo je i na prošlogodišnjoj Internacionalnoj radionici animiranoga filma u Čakovcu.

Radnja filma i ovaj se put zasnivala na pustolovinama popularnih marionetskih lutaka iz toga djela Francuske: Lefleru, Sandrini i Tichot Blaisea, a ostvaren je u tehnici animacije crteža na papiru.

Film nazvan Halucinacije Lefleura u potpunosti je dovršen za pet dana i premijerno prikazan posljednjega dana radionice uz sudjelovanje svih učenika i nastavnika škole. Glazbu za film također su izveli učenici škole pod vodstvom nastavnika koji je bio zadužen za organizaciju radionice. Kao i prošle godine, cijela radionica prošla je u iznimno ugodnoj atmosferi, čemu su svakako pridonijeli i sami nastavnici, koji su se koristili svakim slobodnim satom za pomoć u realizaciji filma.

13. međunarodna radionica animiranoga filma u lipnju 2006.

ŠAF najavljuje 13. međunarodnu radionicu animiranoga filma u Čakovcu, koja će se ove godine održati od 4. do 11. lipnja. Voditelji radionice bit će Andrej Koulev iz Bugarske i Jean-Luc Slock iz Belgije. Oni će raditi s dvadesetak djece iz Estonije i nekoliko hrvatskih gradova te će realizirati dva kratka animirana filma u različitim animacijskim tehnikama. Kao i do sada, realizirani filmovi bit će prikazani na posebnoj projekciji posljednjega dana radionice. Većina sudionika radionice bit će također gosti Festivala animiranoga filma u Zagrebu (12. do 17. lipnja 2006).

Osim toga, Čakovac će od 8. do 11. lipnja 2006. ugostiti 44. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece te 150 mladih fimlaša i njihovih nastavnika, koji će na Reviji pokazati svoje filmove.

Edo Lukman gostovao na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu

Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u okviru poslijediplomskog studija Suvremena osnovna škola i kolegija »daroviti učenici«, prof. Krešimir Mikić održao je 3. veljače 2006. godine predavanje »Dječje filmske i videodružine u osnovnoj školi«. Gost na predavanju bio je gosp. Edo Lukman, voditelj Škole animiranog filma Čakovec koji je slušače poslijediplomskog studija upoznao s radom ŠAF-a, a prikazani su i odabrani filmovi. Nakon
toga prikazani su dokumentarni i igrani filmovi drugih školskih videodružina..

Tjedan dana kasnije, u okviru kolegija Dječja književnost i mediji, prof. Mikić održao je predavanje »Mediji u osnovnoj školi, nekad, danas i sutra.
Inače, na Učiteljskom fakultetu priprema se osnivanje doktorskog studija iz obrazovnih znanosti koji će sadržavati i medijske specijalizacije.

U ponudi ŠAF-ovi štiftovi za animaciju

ŠAF-ovi štiftovi za animaciju

U ŠAF-u se odnedavno mogu nabaviti štiftovi za animaciju. Štiftovi su izrađeni plastični i prilagođeni perforiranju papira običnom kancelarijskom bušilicom.

*** ***

Danijel, Vujnica i tri pala druga
Otvorena zbirka filmske opreme kinokluba Slavica
Plodni kvartal KK Zagreb
Zaprešićke novosti
Započela Filmska škola Kinokluba Split
Tečajevi, radionice i projekcije autorskog studija FFV

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta